Baznīcu naktī īpaša programma arī Ķekavā (papildināts)

Doles-Ķekavas evaņģēliski luteriskā baznīca jau otro gadu ielūdz uz īpašu vakaru programmu, kas 1. jūnijā norisināsies Latvijas Baznīcu nakts ietvaros. Pagājušā gada veiksmīgā pieredze un cilvēku atsaucība, motivējusi Doles- Ķekavas ev.lut. draudzi arī šogad apmeklētājiem vērt baznīcas durvis, lai no plkst. 18.00 līdz pat pusnaktij piedāvātu izbaudīt dievnama svinīgo atmosfēru.
 

Vakaru ieskandinās Ķekavas mūzikas skolas audzēkņi, kuri koncertu sniegs plkst. 19.00, savukārt sieviešu koris “Daugaviete” uzstāsies plkst. 21.00. Pasākuma laikā iecerēta arī kopīga Tēvreize un lūgšana par Latviju. Jau tradicionāli tiks piedāvāta iespēja parunāties ar draudzes mācītāju, uzkāpt baznīcas tornī, kā arī neliels cienasts. Būs apskatāma izstāde “Baznīca vēsturiskajos foto”, kā arī altārpiederumu izstāde. Vakars noslēgsies ar dziesmoto un reizē meditatīvo Tezē lūgšanu.
 

 

 

Baznīca atvērta plkst.18.00 – 24.00

  • 18.00 Zvanu skaņas
  • 19.00 Ķekavas Mūzikas skolas audzēkņu koncerts
  • 21.00 Lūgšana par Latviju. Valsts himna. Ķekavas KC sieviešu kora “Daugaviete” koncerts
  • 23.00 Tezē lūgšana (meditatīvas dziesmas, Svēto Rakstu lasījumi, lūgšanas, klusums)
     

Visa vakara garumā būs iespēja:

  • Apskatīt izstādes “Baznīca vēsturiskajos foto” un “Altārpiederumi”
  • Uzkāpt baznīcas tornī
  • Parunāties ar mācītāju
  • Iepazīties ar draudzes grāmatu galda un bibliotēkas piedāvājumu
     

 

Kultūras notikums „Baznīcu nakts” Latvijā notiek kopš 2014. gada, pulcējot ap 200 dažādu konfesiju dievnamiem visā Latvijā. 2017. gadā pasākumu apmeklēja aptuveni 30 000 cilvēku. Baznīcu nakts ir aicinājums ikvienam interesantam satikties ar baznīcu kultūras un mākslas mantojumu, garīgo mūziku koncertos. Latvijas baznīcas sevī glabā ļoti skaistas un īpašas vērtības – gan arhitektūru un mākslu, gan arī baznīcu un cilvēku stāstus par vēsturi un šodienu.
 

Informāciju par Baznīcu nakts pasākumu kopumā un norisēm citos dievnamos var atrast interneta vietnē www.baznicunakts.lv

 

Doles-Ķekavas ev.lut.draudze

14.05.2018.

Papildināts 28.05.2018.

 

  Drukāt