Atklāts Latvijā pirmais velo-foto orientēšanās seriāls

12. maijā Ķekavā pie Doles Tautas nama norisinājās Tūrisma koordinācijas centra un Daugavas lejteces+ tūrisma reģiona organizētais velo-foto orientēšanās seriāla atklāšanas posms.

Orientēšanās sacensības Latvijā nav jaunums un pēdējā laikā guvušas īpašu popularitāti. Tomēr notiekošas vairākos posmos, kas tiek vērtēti arī kopvērtējumā – pirmo reizi. Pasākuma pamatmērķis ir sniegt iespēju dalībniekiem aizraujošā veidā apskatīt interesantus, skaistus dabas, atpūtas, kultūrvēsturiskus un apskates objektus Daugavas lejteces+ novadu teritorijās, arī tādus, kuri nav iekļauti tūrisma ceļvežos, tāpēc bieži vien paliek neievēroti.
 

Pavisam kopumā velo-foto orientēšanās seriāls norisināsies septiņos posmos, kurā pirmais posms jau ir aizvadīts, piedaloties vairāk kā 120 dalībniekiem no 40 komandām. Katra no komandām saņēma karti ar 30 kontrolpunktiem/30 foto fragmentiem no dažādiem objektiem Ķekavas novadā. Noteiktajā kontrollaikā, četrās stundās, katrai komandai bija jācenšas pēc iespējas vairāk atrast dabā un nofotografēties pie atpazītajiem objektiem. Noteiktajā kontrollaikā iekļāvās gandrīz visas komandas, bet atrast visus kontrolpunktus dabā izdevās pavisam septiņām komandām.
 

Sporta grupā uzvarēja komanda ‘’Svētdienas braucēji’’, otro vietu ieguva ‘’Ikšķiles izturība’’, bet trešo vietu komanda ‘’Tīģeris eglītēs’’. Savukārt izklaides grupā pirmo vietu ieguva ‘’Romet team’’, otro vietu ieguva ‘’Rāmavas naži’’ un trešo vietu komanda ‘’Lieliskais arbūzs’’. Komandas balvā saņēma dažādus velo aksesuārus un suvenīrus ar Ķekavas novada simboliku, kā arī speciāli šim pasākumam darinātu koka balvu, kā arī garšīgo “Mario”, “Pellia A Gusto” un “Aneva J” produkciju.
 

Ja nepiedalījies pirmajā posmā, vari piedalīties pārējos! 10. jūnijā Ikšķilē, 28. jūlijā Baldonē, 4. augustā Ogrē, 11. augustā Stopiņos, 15. septembrī Salaspilī un noslēguma posms un kopvērtējuma apbalvošana 22. septembrī Mārupē.
 

Pasākumu atbalsta: “Ķekavas avots”, “Mario”, “Aneva J”, “Bejas”, “Madara EcoCosmetics”, “Ezerkauliņi”, “Pellia A Gusto”. Kopvērtējuma pirmās vietas ieguvējiem balvā dāvanu karte 300EUR vērtībā no “Tehnoland”, otrās vietas ieguvējiem 150 eiro vērtībā no “VeloProfs”, bet trešās vietas ieguvējiem dāvanu karte 70 eiro vērtībā no “My Sport”.
 

Sacensību rezultāti un vairāk informācijas: www.daugava.travel un www.kekava.travel.
 

Bildes no sacensībām apskatāmas šeit.

Tūrisma koordinācijas centrs

14.05.2018.

 

  Drukāt