Jau šonedēļ Muzeju nakts Ķekavas novadā

Šogad Muzeju nakts notiek sestdien, 19. maijā, tās moto ir "Šūpulis". Ķekavas novadpētniecības muzejā būs iespējams izzināt, kas apdzīvoja mūsu novadu tālā senatnē. Par to, kā mūsu senči dzīvojuši iepriekš, var spriest pēc atrastajām senlietām arheoloģiskajos izrakumos Pļavniekkalna senkapos un Daugmales pilskalnā, kā arī pēc senās hronikas. Izrakumos atrastās senlietas glabājas Latvijas Nacionālā vēstures muzeja krājumā, tomēr kolēģi tās laipni atvēlējuši parādīt izstādē "Zemgaļi Ķekavas novadā".
 

Muzeju naktī no plkst. 18.00 nu jau ierasti piedalīsies Ķekavas Mākslas skola ar spēli "Šurpu - turpu". No plkst. 19.00 visi varēs iejusties gan arheologa lomā, gan Ķekavas vidusskolas Vizuālās mākslas pulciņa dalībnieku vadībā izmēģināt izgatavot kādu seno rotu vai darba rīku, gan uzbūvēt  pilskalna ēkas.

Jaunajā pamatekspozīcijā "Ķekavas novada 5 stāsti" varēs izsekot Ķekavas novada attīstībai un pārbaudīt savas zināšanas, risinot krustvārdu mīklas. Ekspozīcijā "Mākslinieka novadnieka Edgara Ozoliņa dzīve un daiļrade" katrs apmeklētājs varēs  atcerēties mākslinieka ilustrētās grāmatas un izkrāsot viņa zīmētās latviešu tautas pasaku ilustrācijas.

Atgādinām, ka pasākumā notiks fotografēšana! Fotogrāfijas kā publicitātes materiāls tiks izmantotas Ķekavas novada mājas lapā, sadaļā "Kultūra"un sociālajos tīklos. Pateicamies par sapratni!


Esiet laipni gaidīti!

Ķekavas novadpētniecības muzejs

14.05.2018.

  Drukāt