Uzņēmēji līdz 15. jūnijam var pieteikt vakances skolēnu darbam vasarā

Līdz 15. jūnijam pagarināts periods, kurā Ķekavas novada uzņēmēji aicināti piedāvāt darbavietas novadā deklarētajiem skolēniem. Lai iedrošinātu izmatot iespēju - pieņemt darbā skolēnus, uzņēmumi, kuri jau iepriekš piedalījušies programmā, dalās pieredzē un atzīst, ka projekts ļauj iepazīt jauno paaudzi kā potenciālo darbinieku nākotnē.
 

Ķekavas novada pašvaldība turpina atbalstīt uzņēmumus, kuri vasaras brīvlaikā sniegs darba iespējas skolēniem. Kā ik gadu, tiks segta puse darba algas par tiem 13-18 gadus vecajiem skolēniem, kuri mācās novada vispārējās izglītības iestādē un ir deklarēti (vai viens no vecākiem ir deklarēts) Ķekavas novadā.
 

Kā norāda Privātās pirmsskolas izglītības iestādes "Raibā pupa" vadītāja Inese Bane-Kalniņa, skolēni 13-18 gadu vecumā jau ir gatavi sākt veidot savu darba pieredzi reālā uzņēmumā. “Raibā pupa” skolēnus darbam vasarā aicina jau trešo gadu, jo papildus atbalstam ikdienas darbos, šī ir iespēja jaunietim iemācīties būt atbildīgam par saviem darba pienākumiem, organizēt savu laiku un pašam pieņemt ikdienas lēmumus.
 

Savukārt, A/S “Ķekavas Putnu fabrika” projektā piedalās jau no 2014. gada, turklāt novērojama pozitīva tendence- katru gadu paaugstinās vasarā nodarbināto skolēnu skaits. Arī A/S “Ķekavas Putnu fabrika” motivācija atbalstīt skolēnus, piedāvājot vasaras darbu, ir radīt izpratni par to, kas tad īsti ir darbs un kā notiek naudiņas pelnīšanas process. Darba devējam šī sadarbība ar skolēniem ir iespēja iepazīt jauno paaudzi kā potenciālo darbinieku nākotnē. Kā norāda A/S “Ķekavas Putnu fabrika” Saimniecības nodaļas vadītāja Elita Tiesniece, visveiksmīgākā komunikācija, darba rezultāts un gandarījums novērojams gadījumos, kad jaunieši patiešām ir motivēti strādāt un iemācīties ko jaunu, un pieteikšanās darbiņam bijusi pašu, nevis vecāku iniciatīva.
 

Ķekavas novada uzņēmēji, kam ir vajadzīgi palīgi vasaras periodā, vēl līdz 15. jūnijam var iesniegt savas vakances, aizpildot pieteikuma anketu šeit.
 

Kā ziņots iepriekš, skolēniem jau drīzumā būs pieejams saraksts ar uzņēmēju iesniegtajām vakancēm. Lai pieteiktos izraudzītajai vakancei, skolēniem ir jāsagatavo savs CV un motivācijas vēstule, kas jānosūta uz e-pasta adresi darbs.vasara@kekava.lv.
 

Pašvaldības Izglītības daļas darbinieki šajā procesā ir kā starpnieki – saņemot CV un motivācijas vēstules, pieteikumi tālāk tiek nosūtīti darba devējam, kurš savukārt izvēlas skolēnus darbam vasarā.


Papildus informāciju var saņemt Ķekavas nova pašvaldības Izglītības daļā, tālr. 67935824.


Sabiedrisko attiecību daļa

15.05.2018.

 

  Drukāt