Uzsāk projektēt atpūtas vietu pie ūdens Ziedonī

Ķekavas novada pašvaldība uzsākusi īstenot projektu “Atpūtas vietas pie Daugavas - Katlakalna ciemā labiekārtošana un vides pieejamības nodrošināšana”. Projekta ietvaros atbilstoši universālā dizaina prasībām, tiks izveidota un labiekārtota atpūtas vieta Katlakalna ciemā, Ziedonī, un uzlabota iedzīvotāju dzīves vides kvalitāte.
 

Aktīvās atpūtas zonā paredzēts izbūvēt piekļuves ceļus gājējiem, ierīkot tualetes ar pieslēgumu ūdens vadam un kanalizācijai, kā arī nodrošināt pārģērbšanās kabīnes, atkritumu konteinerus, solus ar galdiem, grilēšanas vai ugunskura vietas, velosipēdu novietni un rotaļu laukumu.
 

Projekta ietvaros paredzēta arī smilšu pludmales zonas ierīkošana un atpūtas teritorijas apgaismošana. Būtiski, ka projektēšanas un būvniecības laikā tiks ievēroti universālā dizaina principi, kas ļaus atpūtas vietu ērti izmantot gan bērniem un ģimenēm, gan senioriem un personām ar īpašām vajadzībām.
 

Ķekavas novada pašvaldība 17.maijā noslēgusi līgumu ar Latvijas vides aizsardzības fondu par projekta “Atpūtas vietas pie Daugavas - Katlakalna ciemā labiekārtošana un vides pieejamības nodrošināšana” līdzfinansēšanu 39 434 eiro apmērā. Plānots, ka projektēšanas un būvniecības izmaksas sastādīs ap 82 000 eiro, no kuriem 48% segs Latvijas vides aizsardzības fonds, savukārt atlikušie 52% tiks segti no Ķekavas novada pašvaldības budžeta.
 

Maijā tika noslēgts līgums arī ar tehniskā projekta izstrādātājiem, kas paredz, ka būvprojekts tiks pabeigts četru mēnešu laikā, lai jau šogad varētu iesākt arī būvniecības darbus.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

18.05.2018.

 

  Drukāt