Sadalītas godalgotās vietas otrajās Ķekavas novada jauniešu meistarsacīkstēs “Sudrabgārņa kauss”

Jau otro reizi jauniešus no septiņām Latvijas pilsētām Ķekavā pulcēja gludūdens airēšanas meistarsacīkstes un Ūdensmalas festivāls jauniešiem, ko organizē biedrība “Ūdensmalu attīstībai” un sporta klubs “Sudrabgārnis” ar Ķekavas novada domes un Ķekavas novada sporta aģentūras atbalstu.
 

Sacensībās startēja 99 jaunieši 10 grupās. Jaunākie medaļnieki bija trīspadsmit gadus vecie smaiļotājas Sabīne Pīlāga no Limbažu/Salacgrīvas NSS, Viktorija Loladze no Brocēnu BJSS un kanoists Daniēls Siders no Ventspils kluba “Spars”.


Par otro Sudrabgārņa kausu sacentās astoņi gludūdens airēšanas klubi un kopvērtējumā visvairāk medaļu izcīnīja BJSS “Rīdzene” ar 14 medaļniekiem. Kopvērtējumā otrais medaļām bagātākais sniegums bija Limbažu/Salacgrīvas NSS audzēkņiem ar piecām medaļām, bet trešie kopvērtējumā bija Ventspils “Spars”, Specializētā airēšanas sporta skola MSĢ TSV SASS un Brocēnu BJSS ar diviem medaļniekiem katram. Talsu NSS pārstāvis izcīnīja vienu pirmās vietas medaļu.


Sestdien Sausajā Daugavā laika apstākļi bija sarežģīti, pūta brāzmains ziemeļu vējš, kas prasīja lielu meistarību īpaši no visjaunākajiem airētājiem. Gandrīz katrā startā kāds no airētājiem nesaglabāja līdzsvaru un saņēma glābēju palīdzību. Tomēr vairums dalībnieku spraigā cīņā finišēja un pēc startiem baudīja Ūdensmalu festivāla norises ar pantomīmas mākslinieka, žonglieru un akrobātu līdzdalību.


Organizatori pateicas par atbalstu Ķekavas novada pašvaldībai, Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūrai, Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centram un brīvprātīgajiem, kā arī Reģionālās pašvaldības policijas Ķekavas pārvaldei par sacensību trases nodrošināšanu.
 

Sacensību rezultātus skatiet šeit https://www.freewaterfront.org/sudrabgarnis

 

Biedrības ‘”Ūdensmalu attīstībai” valdes locekle

Sandra Biseniece

22.05.2018.

  Drukāt