Pašvaldība apzinājusi nepieciešamību Baložos atjaunot iekšpagalmu ar strūklakām

Ķekavas novada pašvaldība ir apzinājusi nepieciešamību labiekārtot iekšpagalmu pie Baložu pilsētas pārvaldes, izbūvējot gājēju taciņas, apgaismojumu un atjaunojot strūklakas un dekoratīvos apstādījumus, un tāpēc plāno tehniskā projekta izstrādei rast finansējumu nākamā gada budžetā.

 

Šobrīd šajā iekšpagalmā tiek nodrošināti ikdienas teritorijas uzturēšanas darbi, kā arī, sākoties siltajam laikam - strūklaku sakopšanas un remontdarbi. Tā kā strūklakas ir izbūvētas astoņdesmito gadu beigās, tās ir gan vizuāli, gan morāli novecojušas, tāpēc tās ir nepieciešams atjaunot, vienlaicīgi ar visa iekšpagalma labiekārtošanas projekta realizēšanu, tādējādi radot mūsdienīgu un draudzīgu vidi iedzīvotāju atpūtai.
 

Esošās strūklakas ir apsekojis arī Ķekavas novada būvvaldes būvinspektors, sniedzot satzinumu, ka šobrīd šo strūklaku tehniskais stāvoklis ir apmierinošs un to konstrukcijas nerada apdraudējumu cilvēku dzīvībai un veselībai.
 

Taču Ķekavas novada pašvaldība vēlas pievērst iedzīvotāju, jo īpaši, ģimeņu ar maziem bērniem, uzmanību tam, ka strūklakas ir dekoratīvs vides objekts, nevis baseins, kur veldzēties vasaras tveicē, tajos peldoties vai bradājot.
 

Lai darbotos visi strūklaku tehniskie elementi, tās ir pieslēgtas 220 V spriegumam, kā arī pret objekta “aizaugšanu” ar ūdenszālēm un aļģēm tiek lietotas speciāli šim mērķim paredzētās ķīmiskās vielas. Tāpēc cilvēku atrašanās strūklaku objektos ir aizliegta. Pievēršot tam iedzīvotāju uzmanību, tiks izvietotas vēl papildu informatīvās zīmes. 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

23.05.2018.

 

  Drukāt