Pašvaldībā ievieš elektronisko rindu vadības sistēmu
Ķekavas novada pašvaldībā no šodienas sāk darboties elektroniskā rindu vadības sistēma, tādējādi pilnveidojot klientu apkalpošanas procedūru un samazinot apkalpošanas laiku Klientu apkalpošanas centrā (KAC), Būvvaldē, Finanšu un Īpašumu daļās.
 

Turpmāk apmeklētājiem kārtas numurs būs jāpaņem, iesniedzot vai saņemot dokumentus vai konsultējoties ar pašvaldības speciālistiem KAC un Būvvaldē un saņemot pakalpojumus, kas saistīti ar nekustamo īpašumu – piemēram, adrešu piešķiršanu, zemes nomas līgumiem, atsavināšanu un nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanu.
 

Rindu vadības sistēma sākotnēji darbosies tikai pašvaldības centrālās administrācijas 1. stāvā, kur šobrīd atrodas KAC, Būvvalde, Īpašumu un Finanšu daļas, taču nākotnē plānots sistēmas darbību paplašināt, tādējādi nodrošinot ērtāku klientu apkalpošanu arī pārējās administrācijas struktūrvienībās, kuras ikdienā visvairāk strādā ar klientiem.
 

“Jaunā sistēma ne tikai padarīs ērtāku klientu apkalpošanu un ietaupīs laiku, ko apmeklētāji pavada gaidot rindās, bet arī ļaus mums apkopot statistiku par sniegto pakalpojumu daudzumu, laiku un noslodzi. Tas ir ļoti būtiski, veidojot uz klientu orientētu un efektīvu pašvaldības sniegto pakalpojumu klāstu,” stāsta Ķekavas novada pašvaldības datorsistēmu un datortīklu vadītājs Mārtiņš Egle.
 

Elektronisko rindu vadības sistēmu nākotnē plānots veidot kā e-pakalpojumu, nodrošinot apmeklētājiem iespēju iepriekš pieteikties pakalpojumu saņemšanai novada mājaslapā. Tāpat paredzēts ieviest arī mobilo lietotni, kas iedzīvotājam ļauj attālināti saņemt kārtas numuru un jau iepriekš uzzināt, kāds varētu būt aptuvenais gaidīšanas laiks un kādā ātrumā virzās rinda. Izmantojot mobilo lietotni, tālrunī varēs saņemt informāciju brīdī, kad pienākusi rinda klientiem divus numurus iepriekš, tādējādi ļaujot apmeklētājiem gaidīšanas laiku līdz pakalpojuma saņemšanai izmantot lietderīgi. Mobilā lietotne būs pieejama Android un iPhone viedtālruņiem.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

28.05.2018.

  Drukāt