Bērnus un skolēnus aicina piedalīties radošo darbu konkursā „Eiropa skolā”

 

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) aicina pirmsskolas vecuma bērnus un skolēnus piedalīties radošo darbu konkursā „Eiropa Skolā” un ar zīmējumu un eseju palīdzību paust savu izpratni par brīvprātīgo darbu. Labāko darbu autori balvā saņems braucienu uz starptautisku vasaras nometni vai iespēju apmeklēt aktīvās atpūtas centru.

 

 Lai piedalītos konkursā, individuāli jāizveido literārs (stāsts, eseja, dzejolis, pasaka u.tml.) vai vizuāls darbs (zīmējums, gleznojums, datorgrafika, komikss, kolāža u.tml.) par kādu no šī gada konkursa tēmām: „Ja es būtu brīvprātīgā darba darītājs” vai „Ja pasaulē nebūtu brīvprātīgā darba veicēju”. Tēmas ir noteiktas saskaņā ar Eiropas 2011. gada moto „Brīvprātīgā darba gads Eiropā”. Konkursa darbs un aizpildīts pieteikums līdz 15. martam jāiesniedz VIAA.



Konkursā var piedalīties bērni un skolu audzēkņi vecumā no 5 līdz 20 gadiem. Žūrija izvērtēs darbus un noteiks uzvarētājus trīs vecuma grupās: no 5 līdz 10 gadiem, no 11 līdz 15 gadiem un no 16 līdz 20 gadiem. Labāko darbu autorus un pedagogus apbalvos konkursa noslēguma pasākumā šī gada 9. maijā.



Lai bērnu veidotie darbi atbilstu konkursa tēmām, VIAA aicina skolotājus un vecākus līdzdarboties bērnu un jauniešu izpratnes veidošanā par Eiropas Savienību un Latvijas lomu tajā, kā arī izskaidrot brīvprātīgā darba jēdzienu.



„Iepriekšējo gadu bērnu un jauniešu veidotie radošie darbi pierāda, ka skolotāji šo konkursu veiksmīgi  integrē mācību procesā. Dalība tajā attīsta ne vien bērnu radošos talantus, bet arī liek ieraudzīt sevī Eiropas pilsoni, kā arī palīdz izprast laiku, kurā dzīvojam,” atklāj Gunta Tralmaka, VIAA Vadības un ārējās sadarbības departamenta direktore.



„Eiropa skolā” ir ikgadējs starptautisks konkurss, kas notiek Latvijā un citās Eiropas valstīs, piemēram, Horvātijā, Igaunijā, Vācijā, Kiprā un Čehijā. Tā mērķis ir veicināt bērnu un skolēnu interesi un cieņu pret kultūras dažādību Eiropā un ar radošu darbu palīdzību sekmēt eiropeiskās apziņas, starptautiskās sadarbības un demokrātijas izpratni.



Pagājušajā gadā konkursa tēmas bija: „Kā es varu palīdzēt grūtībās nokļuvušajiem cilvēkiem?” un „Ja pasaulē nevaldītu nabadzība”. Konkursā piedalījās 434 dalībnieki, kopā iesniedzot 193 literāros darbus un 241 vizuālo darbu.



Konkursa pieteikuma veidlapa, nolikums un papildu informācija atrodama VIAA mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Eiropa skolā.

 

  Drukāt