Saules baterijas varētu būt arī uz Tavas mājas jumta

 

Ceļojot pa Vāciju, Zviedriju un citām Eiropas valstīm, mūs nereti pārsteidz, cik plaši tur pielieto vēja elektrostacijas, saules baterijas un citus moderno tehnoloģiju risinājumus. Daudziem gribētos ko līdzīgu redzēt arī Latvijā un vislabāk - savos īpašumos. Pateicoties KPFI finansējumam, tagad ikvienam ir iespējams samazināt izdevumus ar alternatīvo energoresursu palīdzību.
 
Sakarā ar to, ka Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) ietvaros ir atklāta programma alternatīvās enerģijas izmantošanas veicināšanai Latvijā, iedzīvotājiem – māju un dzīvokļu īpašniekiem – paveras dažādas iespējas, kā ietaupīt uz elektrības un apkures rēķiniem. KPFI projekts paredz piešķirt līdzfinansējumu 50% apmērā (bet ne vairāk kā 7000 Ls) uzstādot:
  • Saules baterijas
  • Saules kolektorus
  • Siltuma sūkņus (zemes un gaisa)
  • Vēja elektrostacijas
  • Biomasas, malkas, salmu, šķeldas katlus
Programmā var piedalīties šādas ēkas, kuras ir reģistrētas uz fiziskās personas vārda:
·      privātmājas;
·      daudzdzīvokļu mājas (dzīvokļu īpašnieku pilnvarota persona);
·      dārza mājas ar kopējo platību līdz 40 m2 ieskaitot;
·      individuālās dzīvojamās mājas un vasarnīcas ar koka ārsienām un dārza mājas ar kopējo platību, lielāku par 40 m2;
·      individuālās dzīvojamās mājas un vasarnīcas ar mūra un mūra-koka ārsienām;
·      dvīņu, rindu un atsevišķu divdzīvokļu mājas;
·      triju un vairāku dzīvokļu mājas;.
 
 
Jāņem vērā, ka pieteikumu iesniegšana turpinās tikai līdz 24. martam!
 
 
Programma ir izstrādāta tā, lai pieteikšanās procedūra būtu maksimāli vienkārša, tomēr ir vairāki būtiski knifi, kuri jāņem vērā, lai projekts saņemtu labu novērtējumu un būtu tiesīgs saņemt finansējumu, tāpēc kompetentie „LR Inženieru apvienības” speciālisti piedāvā bezmaksas konsultācijas, kā arī detalizētus tehniskos aprēķinus, ekonomiskās aplēses un palīdzību pieteikuma rakstīšanā.
 
 
Turklāt „LR Inženieru apvienība” piedāvā veidot arī kombinētas, inovatīvas alternatīvo energoresursu sistēmas ar tehniskām un ekonomiskām priekšrocībām. Interesenti ir aicināti apmeklēt mājas lapu www.inzenieri.lv, vai interesēties info@inzenieri.lv, 67630701.
 
Sagatavoja:
Ludmila Mukāne
„LR Inženieru apvienība” biroja vadītāja
Tālr. 27259111
Mob. 27171726
E-pasts: L.mukane@inzenieri.lv
  Drukāt