Mūžībā devies ilggadējais Ķekavas vidusskolas direktors Valdis Ozols

74 gadu vecumā pa Mūžības ceļu ir aizgājis ilggadējs Ķekavas vidusskolas direktors Valdis Ozols. Ķekavas vidusskolu viņš vadīja no 1993. gada 8. novembra līdz 2009. gada 25. jūnijam. Šajā laikā ieguva izglītības zinātņu maģistra grādu pedagoģijā. Valdim Ozolam piemita demokrātisks vadības stils un spēja uzticēties saviem darbiniekiem. Bija laipns, izcili inteliģents, vienmēr taktisks un korekts, vienmēr uzklausīja darbinieku problēmas, sniedzot sapratni un pārliecību, ka tās tiks atrisinātas. Viņa darbības laikā tika veikti vairāki nozīmīgi skolas ēkas remontdarbi.
 

Līdztekus darbam skolā savu laiku veltīja rozēm, kas bija viņa mūža aizraušanās. Katra mācību gada noslēgumā skolas darbiniecēm–absolventu mātēm dāvināja paša audzētus rožu stādus. Skolotājas saka, ka mūsu bērni ir jau izauguši, bet rozes aug un zied mūsu dārzos, tā atgādinādamas par rūpīgo dārznieku. 1970. gadā Valdis Ozols pabeidza Latvijas Lauksaimniecības akadēmiju, iegūstot diplomēta agronoma kvalifikāciju. 1983. gadā izstrādātā zinātniskā darbā tēma “Dažu Rosa L. sugu bioloģiskās īpašības un to piemērotība rožu potcelmiem”. 1992. gadā iegūts bioloģijas zinātņu doktora grāds. Valdis Ozols bija Ķekavas pagasta deputāts, darbojas Doles saviesīgajā biedrībā. Apbalvots ar Lāčplēša Goda zīmi.
 

Skumju brīdī izsakām visdziļāko līdzjūtību un esam kopā ar Valda Ozola piederīgajiem un draugiem, viņu mūžībā pavadot. Lai gaišs un viegls ir Mūžības ceļš.

 

Ķekavas vidusskolas kolektīvs

Ķekavas novada dome

Ķekavas novada pašvaldība

30.05.2018.

 

  Drukāt