Baznīcu naktī apmeklē dievnamus Ķekavas novadā

Šogad kultūras pasākumā “Baznīcu nakts” dalību pieteikušas vairāk nekā 170 baznīcas visā Latvijā, tostarp Doles-Ķekavas un Katlakalna evaņģēliski luteriskās baznīcas. Pasākums norisināsies 1. jūnija vakarā laikā no plkst. 18.00. Visi dievnami atrodami www.baznicunakts.lv interaktīvajā kartē.

 
Doles-Ķekavas evaņģēliski luteriskā baznīca jau otro gadu ielūdz uz īpašu vakara programmu. Pasākumu ieskandinās Ķekavas mūzikas skolas audzēkņi, kuri koncertu sniegs plkst. 19.00, savukārt sieviešu koris “Daugaviete” uzstāsies plkst. 21.00. Pasākuma laikā iecerēta arī kopīga Tēvreize un lūgšana par Latviju. Jau tradicionāli tiks piedāvāta iespēja parunāties ar draudzes mācītāju, uzkāpt baznīcas tornī, kā arī apmeklētājus gaidīs neliels cienasts. Būs apskatāma izstāde “Baznīca vēsturiskajos foto”, kā arī altārpiederumu izstāde. Vakars noslēgsies ar dziesmoto un reizē meditatīvo Tezē lūgšanu. Plašāk par vakara programmu šeit.
 

Savukārt Katlakalna evaņģēliski luteriskā baznīca kultūras notikumu iesāks ar zvanu skaņām plkst. 17.50. Vakara turpinājumā plānota mācītāja uzruna, ērģeļu koncerts, profesora R. Feldmaņa sprediķa ieraksta klausīšanās, Latvijas Zemessardzes kora koncerts, lūgšana par Latviju, draudzes stāsti un Tezē lūgšanu vakars. Tāpat no plkst. 18.00 līdz 20.20 darbosies radošās darbnīcas bērniem. Vairāk par pasākuma programmu Katlakalnā šeit.
 

Kultūras notikums „Baznīcu nakts” Latvijā notiek kopš 2014. gada, pulcējot vairāk nekā 170 dievnamus visā Latvijā. Baznīcu nakts ir aicinājums uz tikšanos ar baznīcu kultūras un mākslas mantojumu, garīgo mūziku koncertos, katram, kurš vēlas arī ar meditatīvu klusumu sveču gaismā un lūgšanu. Latvijas baznīcas sevī glabā ļoti skaistas un īpašas vērtības – gan arhitektūru un mākslu, gan arī baznīcu un cilvēku stāstus par vēsturi un šodienu. Notikums aicina uz kristīgo draudžu un konfesiju vienotību. Baznīcu nakts ir praktisks veids, kā vienotību piedzīvot darbībā, dažādu kristīgo konfesiju draudzēm piedaloties kopīgā notikumā. Katra draudze pārstāv savas konfesijas tradīcijas un identitāti.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

31.05.2018.

 

  Drukāt