Atraktīvā gaisotnē aizvada orientēšanās pasākumu “Iepazīsti savējos 2018”

Sestdienas, 9. jūnija, rīts Ķekavā iesākās darbīgi, jo sportiskās noskaņās norisinājās tradicionālais orientēšanās pasākums “Iepazīsti savējos 2018”. Šogad uz starta līnijas stājās vairāk kā 20 komandas, lai noteiktā kontrollaikā apmeklētu 25 kontrolpunktus visā novadā.
 

Lielākā daļa komandu, kuras vēlējās startēt vai nu auto, velo vai kājnieku grupā, iepriekš bija pieteikušās internetā. Kā jau vienmēr, pēdējā brīdī vajadzēja veikt dažas izmaiņas – pāris komandas pieteicās pēdējā brīdī, un kopumā startam bija gatavas 22 komandas, no tām – deviņas ar auto, astoņas ar velosipēdiem un četras bija apņēmības pilnas uzdoto maršrutu nostaigāt kājām. Priecēja asprātīgie komandu nosaukumi, piemēram, “Četras kreisās rokas”, “Mēs ar putniem”, “Volfiņi var!”, “Strazdu ielas republika”, “Ātrie gliemeži” u. c.  
 

Pirms starta tika aizvadīta komandu kapteiņu sapulce katrai grupai, īss skaidrojums par vispārējo kārtību, drošību un to, kā jāveic speciālie uzdevumi (SU) kontrolpunktos, un – aiziet! Pirmā startēja auto grupa, pēc pusstundas – velo grupa, bet pēdējie trasē devās kājnieki.  Katrai komandai bija uzdevums apmeklēt pēc iespējas vairāk kontrolpunktu, veikt tajos speciālos uzdevumus un, iekļaujoties kontrollaikā, sasniegt finišu. Tāpat katrai komandai kabatā vai somā bija karte, kurā atzīmēti visi kontrolpunkti, un elektroniskā atzīmēšanās kontrolkarte, kas ļauj maksimāli vienkārši un precīzi fiksēt starta un finiša laiku.
 

Šogad kopumā trasē bija 25 kontrolpunkti. To vidū: Konfelāde GiLine, veikals “Ķekavas Pērles”, TC “Liiba”, Ķekavas novadpētniecības muzejs, Ķekavas novada pašvaldības policija, ”Latvijas aptieka”, “Dojus Latvija”, dzīvnieku patversme “Mežavairogi”, “Dancītis Handmade” u. c.
 

SU tajos bija ļoti atšķirīgi un nemaz ne tik vienkārši, piemēram, veikalā “Meistars” komandām nācās zāģēt apaļu koka baļķēnu, “Zanzibārā” – iziet Monstru labirintu tā, lai neviens netiktu “apēsts” (lai bumbiņa neiekristu monstra mutē), Titurgas veterinārajā klīnikā – aizsietām acīm uzzīmēt savu mīļāko dzīvnieku, Mellupu sociālajā centrā – salikt puzli,  savukārt zirgu stallī “Dārziņi” – uzsēdināt vienu cilvēku no komandas zirga mugurā (zirgs bija bez segliem). Netrūka ne vien interesantu un aizraujošu mirkļu, bet arī jautrības, par ko liecināja Tūrisma koordinācijas centrā nemitīgi ienākošās ziņas ar bildēm un video no kontrolpunktiem.
 

Pēcpusdienā, pēc tam, kad komandas jau bija finišējušas, to kapteiņi pulcējās, lai izpildītu testu. Tajā viņiem bija jāatbild uz visai  āķīgiem jautājumiem. Piemēram, ar ko vēl nodarbojas Alus Tirgus, izņemot alus tirdzniecbu (ar labdarību? Tirgus organizēšanu?) vai – kādā krāsā ir panda dzīvnieku patversmē “Mežavairogi”. Lai gan atbildes bija atrodamas katrā kontrolpunktā, vajadzēja tikai būt ne vien spēcīgiem un veikliem, veicot SU, bet arī vērīgiem.
 

Rezultāti

Pirmo vietu auto grupā izcīnīja komanda “The Picture”, velo grupā “Tanks”, bet kājniekiem ašākie bija “Mežāži+”. Ar rezultātu kopvērtējumu iespējams iepazīties šeit.


Vēl notika arī aptauja par vissimpātiskāko kontrolpunktu – šoreiz vairāku gadu līderi kempingu “Zanzibāra” nomainīja SIA “Akmens apstrādes centrs AKM. Ja vēlaties uzzināt, kas tur bija tik aizraujošs, gatavojiet komandu un piedalieties šajā orientēšanās pasākumā nākamgad!

 

“Iepazīsti savējos” mērķis ir iepazīties ar novada vietējiem uzņēmumiem, ar atraktīvākajiem tūrisma objektiem un sporta infrastruktūras iespējām, kā arī popularizēt veselību veicinošas fiziskās aktivitātes un saturīgu brīvā laika pavadīšanu Ķekavas novada iedzīvotājiem.

 

Diāna Spertāle

Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrs

11.06.2018.

  Drukāt