Ķekavas novads aicina piedalīties akcijā “Izgaismo Latviju”

Par godu Latvijas simtgadei 21.jūnijā Latvijas iedzīvotāji aicināti piedalīties akcijā „Izgaismo Latviju”, lai pulcētos pie pašvaldību organizētajiem ugunskuriem, kas saulgriežu dienā izgaismos visu mūsu valsti. Ķekavas novadā ugunskurs tiks aizdedzināts plkst.21:00 pie Veco dzirnavu estrādes.


Pasākuma idejas autori ir fonds „1836”, kas par godu Latvijas simtgadei veido tūrisma maršrutu apkārt Latvijai, kas stiepjas aptuveni 1836 kilometru garumā, aptverot visu Latvijas sauszemes robežu. 21.jūnijā Latvijas iedzīvotāji aicināti piedalīties akcijā „Izgaismo Latviju” un noiet savu sirdskilometru - vienu kilometru Latvijas pierobežā, lai pēc tam pulcētos pie pierobežas pašvaldību organizētajiem ugunskuriem, kas saulgriežu dienā izgaismos mūsu valsts robežu.


Akcijā „Izgaismo Latviju” iesaistījušies ne tikai 43 pierobežas novadi, bet arī novadi Latvijas vidienē. Pie ugunskuriem visā Latvijā 21.jūnijā no plkst.21.30 notiks  dziesmu dziedāšana, bet plkst.22.00 vienlaikus visā valstī pie ugunskuriem sanākušie vienosies Latvijas valsts himnas dziedāšanā.


Ķekavas novadā „Izgaismo Latviju” ugunskurs atradīsies Ķekavas veco dzirnavu estrādē. Notiks dziedāšana kopā ar koriem „Mozaīka” un „Daugaviete”, kā arī kapelu „Klabatas”.


Pasākuma programma:

21:00-21:30 Pulcēšanās, ugunskura vietas iekārtošana. Katrs pasākuma dalībnieks aicināts nest līdzi savu malkas pagali kopīgajam ugunskuram

21:30 Sadziedāšanās kopā ar koriem „Mozaīka” un „Daugaviete”, kapelas “Klabatas” pavadījumā.

22:00 Latvijas valsts himnas dziedāšana vienlaikus visā Latvijā.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

19.06.2018.

  Drukāt