Nākamnedēļ Ķekavā notiks ūdensvada skalošanas darbi

No 26. līdz 28. jūnijam SIA “Ķekavas nami ” sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti un SIA “Ūdens risinājumi” Ķekavā veiks centralizētā ūdensvada skalošanas darbus, izmantojot pasaulē rekomendēto labo praksi, kas vērsta uz efektīvu nogulumu izskalošanu ar pēc iespējas mazāku izlietotā ūdens daudzumu.
 

Šo darbu laikā jārēķinās, ka būs sagaidāms palielināts no ūdensvada izlaistā ūdens daudzums, kas var radīt neērtības iedzīvotājiem, kā arī ir palielināts risks, ka kāda teritorija uz neielgu laika posmu var tikt appludināta.
 

Lūgums iedzīvotājus laicīgi sagatavot nelielas ūdens rezerves un rēķināties, jo šajās dienās no plkst. 9.00 līdz 17.00 var būt traucēta ūdens piegāde ierastajā ikdienas ritmā (var būt samazināts ūdens spiediens).


 

SIA “Ķekavas nami” ūdensvada skalošanas laikā no 26. jūnija katru dienu no plkst.8.00 līdz 23.00 nodrošinās ūdens piegādi no ūdens ražotnes sertificētos traukos šādās vietās Ķekavā:

  • Laukumā pie pašvaldības Gaismas ielā 19, k.9,
  • laukumā pie pasta ēkas Gaismas ielā 17,
  • ciematā pie “Dālderiem” pie mājas Rīgas ielā 36, k. 4,
  • ciematā Nākotnes ielā pie mājas Nākotnes ielā 14,
  • SIA “Ķekavas nami” ūdens ražotnē Odukalnā.
     

Plānotie skalošanas laiki un vietas:

  • 26. jūnijs 9.00-17.00

dienas pirmā puse - Odukalns (Odukalna iela, Platā iela, Kārklu iela, Avotu iela, Lejas iela) un Dārznieku iela, Skaistkalnes iela; dienas otrā puse - Celtnieku iela, Nākotnes iela, Rīgas ielas rajons).

  • 27. jūnijs 9.00-17.00

Gaismas ielas rajons, Augškalns, virziens uz Sporta kompleksu.

  • 28. jūnijs 9.00-17.00

Atmodas iela, Stirnu iel,Katrīnas iela.
 

Par izmaiņām darbu plānos SIA “Ķekavas nami”informēsim atsevišķi.
 

Atgādinām, ka šāda pievadu un maģistrālā ūdensvada skalošana Ķekavas centralizētajā ūdens apgādes sistēmā ir šobrīd vienīgā iespēja, kā cīnīties ar ūdens saduļķojumu, ko rada ūdens spiediena un plūsmas ātruma izmaiņas ūdensvadā. Mainīgais ūdens plūsmas ātrums un spiediens cauruļvados izraisa nosēdumu noskalošanu no veco cauruļvadu iekšējām sieniņām. Gadu gaitā uz cauruļvadu sieniņām izgulsnējas bioloģisks apaugums un dzelzs oksīds, kas kādā brīdī no cauruļvadu sieniņām atdalās. Noskaloto daļiņu sakustēšanos un attiecīgi ūdens saduļķošanos tagad izraisa katrs ūdens atslēgums vai ugunsdzēsības hidrantu izmantošana.
 

Atvainojamies par sagādātajām neērtībām!

 

SIA “Ķekavas nami”

20.06.2018.

 

  Drukāt