Braucienus ar zirga pajūga ratiem novadā rīko biedrība “Zelta rati”

Jauniešu dienā – Ķekavas novada svētku laikā – ar zirga pajūga ratiem šogad piedalījās biedrība “Zelta rati”, kas arī turpmāk plāno piedāvāt iespēju ģimenēm izbraukt zirga pajūgā. Ratus biedrība iegādājās, pateicoties dalībai Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) projektu konkursā.


Piedaloties novada svētku Jauniešu dienā, biedrība papildināja jauniešu vidū populāros sporta veidus ar zirga pajūgu. Šajā dienā Ķekavas novada jauniešiem un arī cita vecuma interesentiem bija iespēja par brīvu vizināties zirga pajūgā.
 

Tāpat, saskaņā ar projektā plānoto, biedrība “Zelta rati”, sākot ar jūliju, organizēs ģimeņu stundas, kuru laikā varēs vizināties zirga pajūgā. Pirmo reizi šogad tās notiks 8. jūlijā no plkst. 12.00 līdz 15.00 biedrības treniņu vietā – īpašumā "Braueri - 1". Šajā laikā būs iespējams izbraukt zirga pajūgā un iepazīties ar pajūgu braukšanu kā sportu, kā arī uzzināt par jāšanas sportu un tā pozitīvo ietekmi uz cilvēka veselību. Apmeklētāju ērtībām – papildu informācija par iespējām, zvanot pa tālr. 29400521.
 

Zirga pajūga rati ir iegādāti, pateicoties ELFLA atklātajam projektu iesniegumu konkursam, kurā biedrība “Zelta rati” ar projektu Nr. 2016/AL09/1/A019.22.02./5 “Zirga pajūgu ratu iegāde iedzīvotāju atpūtas iespēju dažādošanai un pajūga braukšanas sporta treniņu nodrošināšanai” līdzdarbojās vietējas rīcības grupas biedrības “Partnerība ‘’Daugavkrasts”” virzītās vietējas attīstības stratēģijā.

 

 

Zane Krūmiņ, Biedrība “Zelta rati”

25.06.2018.

 

  Drukāt