Dziesmu svētku nedēļā aicina pacelt valsts karogu

Jau jūnija izskaņā Rīgā pulcēsies XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku dalībnieki no visas Latvijas un ārvalstīm. Lai radītu svētku sajūtu un simboliski atzīmētu svētku nedēļas sākumu arī Ķekavas novadā, aicinām novada iedzīvotājus un uzņēmējus 1. jūlijā pacelt Latvijas valsts karogu.
 

Dziesmu un deju svētki ir tautas izcilākais kultūras meistardarbs, kas vieno visu paaudžu dziedātājus, dejotājus un latviešu tradīciju zinātājus. Lai kopīgi svinētu svētku nedēļu, kas šogad norit no 1. līdz 8. jūlijam, Dziesmu un deju svētku rīcības komiteja ir ierosinājusi visās pašvaldībās aicināt iedzīvotājus un uzņēmējus 1. jūlijā – svētku atvēršanas dienā – pie ēkām pacelt valsts karogu. Arī Ķekavas novada pašvaldība, atsaucoties aicinājumam, mudina novada iedzīvotājus svinēt svētkus kopā un atbalstīt iniciatīvu, radot svētku sajūtu visā novadā.
 

Tāpat atgādinām, ka šogad svētkos piedalīsies 630 novada amatiermākslas pārstāvji, pārstāvot 10 deju kolektīvus, piecus korus, trīs koklētāju ansambļus, divas lietišķās mākslas studijas, divas folkloras kopas, kā arī divus vokālos ansambļus un mūzikas kapelu. Aicinām iedzīvotājus atbalstīt Dziesmu un deju svētku dalībniekus, vērojot Svētku dalībnieku gājienu 1. jūlijā plkst.14.00 (svētku gājiena maršrutu aicinām skatīt šeit). Esam īpaši priecīgi, ka šogad gājienā pirmo reizi tiks nesti arī jaunie Ķekavas novada, Baložu pilsētas un Ķekavas un Daugmales pagastu karogi.
 

Ar Dziesmu un deju svētku programmu aicinām iepazīties šeit.
 

Bezmaksas svētku notikumus aicinām skatīt šeit.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

27.06.2018.

  Drukāt