Aicinām novada iedzīvotājus aizpildīt Tautas skaitīšanas anketu internetā no 1. - 10. martam

 

Tautas skaitīšana ir desmitgades nozīmīgākais statistikas projekts un tā, atbilstoši Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) rekomendācijām, tiek īstenota visā pasaulē reizi desmit gados.

2011. gada tautas skaitīšana būs pirmā tautas skaitīšana pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) un darbaspēka brīvas kustības ES ierobežojumu atcelšanas. 2011. gada tautas skaitīšana Latvijā notiks no 2011. gada 1. marta līdz 31. maijam.

Tautas skaitīšanas mērķis ir iegūt detalizētu priekšstatu par iedzīvotāju skaitu, sastāvu, nodarbošanos, migrāciju, kā arī par iedzīvotāju mājokļiem. Tautas skaitīšanā iegūtie dati ir nozīmīgs informācijas avots tautsaimniecības stratēģiskajai plānošanai, ekonomiskās, sociālās un vides politikas veidošanai, reģionālajai un infrastruktūras plānošanai, zinātnisko pētījumu veikšanai, kā arī sabiedrības informēšanai par demogrāfisko situāciju valstī, dzīves līmeņa, mājokļu, izglītības un citiem jautājumiem.

2011. gada tautas skaitīšanā tiks izmantotas jaunās tehnoloģijas – iedzīvotājiem tiks nodrošināta iespēja anketu aizpildīt internetā, savukārt tos, kas šo iespēju nebūs izmantojuši, tautas skaitītāji apmeklēs dzīvesvietās un veiks iedzīvotāju aptauju, ievadot datus portatīvajos datoros. Iespēja tautas skaitīšanas anketas aizpildīt internetā tiks nodrošināta no 2011. gada 1. marta līdz 10. martam. Ar 2011. gada 17. martu savu darbu uzsāks tautas skaitītāji, kas tos iedzīvotājus, kuri nebūs snieguši ziņas par sevi internetā, apmeklēs dzīvesvietā. 

  
Kā norisināsies Tautas skaitīšana?
 
Saite uz tautas skaitīšanas anketu būs atrodama tautas skaitīšanas mājas lapā http://www.tautasskaitisana.lv. Lai piekļūtu tautas skaitīšanas anketai, būs nepieciešams autorizēties, un autorizācija būs iespējama ar:
  • personas kodu un pases numuru,
  • internetbankas identifikatoriem (Citadele, DnB NORD Banka, Latvijas Krājbanka, SEB banka, Swedbank),
  • vai elektronisko parakstu.
Aizpildiet anketu internetā par visiem savas ģimenes locekļiem! Lai to izdarītu, jāzina pārējo ģimenes locekļu personas kodi.

Autorizējoties būs iespējams izmantot drošu elektronisko parakstu, ko var iegūt, noslēdzot līgumu par virtuālo sertifikātu (VAS „Latvijas Radio un televīzijas centrs” - http://www.eparaksts.lv/lv/), un ja ir saņemta viedkarte.

Tos, kuri nebūs aizpildījuši tautas skaitīšanas anketu internetā, laikā no 17.marta līdz 31.maijam tautas skaitītāji apciemos dzīvesvietā. Par to, vai pie durvīm zvana tautas skaitītājs, vari pārliecināties, palūdzot uzrādīt apliecību ar fotogrāfiju. Tautas skaitītājiem atbilstoši Tautas skaitīšanas likumam ir tiesības ierasties pie Jums laikā no 7:00 līdz 21:00. Šaubu gadījumā zvani 80000777.
 
 
Ķekavas novada bibliotēkās būs iespēja tiešsaistē aizpildīt tautas skaitīšanas anketas
 
Ķekavas novada Baložu pilsētas, Daugmales , Katlakalna un Ķekavas bibliotēkas piedāvā iespēju izmantot bibliotēkās pieejamo bezmaksas internetu un arī bezvadu internetu tiem, kas uz bibliotēku atnāks ar savu datoru.
Aicinām izmantot piedāvāto iespēju, jo aizpildīt anketu internetā ir mūsdienīgāk, ērtāk un ātrāk.
 

Plašāka informācija par Tautas skaitīšanu -
http://www.tautasskaitisana.lv
  Drukāt