Noslēdzies ideju konkurss par vides objektu Ķekavā

Konkursā par labāko ideju vides objekta izveidei pie Ķekavas Mūzikas skolas uzvarējis piedāvājums “Vēja zvani”, ko iesniegusi Nora Martinsone. Otro vietu ir izcīnījis Līnas Valijevas piedāvājums “Visu dzirdošā auss”, bet trešo vietu ieguvis Erlenda Purmaļa piedāvātā ideja lielformāta pūšamā instrumenta veidolā. Lai uzvarētājas ideju pārvērstu reālā vides objektā, tiks piesaistīts mākslinieks, arhitekts un citi speciālisti.
 

Lai rastu idejiski labāko risinājumu vides objekta izveidei Ķekavas ciema publiskajā ārtelpā, kas pēc realizācijas uzlabotu apkārtējās ainavas estētisko kvalitāti un papildinātu tūrisma maršruta apskates objektu klāstu, Ķekavas novada pašvaldība pavasara beigās izsludināja ideju konkursu. Konkursā savas idejas varēja iesniegt Ķekavas novadā dzīvojošie bērni un jaunieši, galvenais priekšnoteikums - objektam jābūt saistītam ar mūziku.
 

Kopumā tika saņemti 6 piedāvājumi, ko vērtēšanas komisija izvērtēja pēc noteiktiem kritērijiem. Visvairāk punktus un pirmo vietu ieguva Nora Martinsone, otro vietu Līna Valijeva, savukārt trešo vietu ieguva Erlends Purmalis.
 

Ķekavas novada pašvaldība izsaka lielu pateicību visiem konkursa dalībniekiem, par radošumu, uzņēmību un drosmi iesniegt savas idejas un skices. Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems naudas balvas. Tāpat visiem dalībniekiem tiks sarūpētas balviņas jautrākām un krāsainākām vasaras brīvdienām.
 

Vides objektu plānots izveidot projekta “Tūrisms kopā” ietvaros. Projektā “Tūrisms kopā” apvienojušies seši Pierīgas novadi, lai īstenotu dažādas tūrisma nozares attīstīšanai veltītas aktivitātes.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

04.07.2018.

 

  Drukāt