Pašvaldība plāno līdzekļu ekonomiju par transporta pakalpojumiem

Rūpīgi izvērtējot esošo situāciju Ķekavas novada pašvaldības transporta pakalpojumu nodrošināšanā, kā arī plānojot izmaksu ekonomiju un racionālāku autoparka uzturēšanu, pašvaldība šobrīd ir izsludinājusi divus publiskos iepirkumus.

Viens no publiskajiem iepirkumiem ir par transporta pakalpojumiem Ķekavas novada izglītojamo pārvadāšanai un neregulāro pārvadājumu nodrošināšanai, piemēram, novada kolektīvu, sportistu, senioru nogādāšanai uz dažādiem kultūras un sporta pasākumiem.


Šāds atklāts konkurss izsludināts arī iepriekš, un līdzīgi kā iepriekšējos gadus arī šoreiz Ķekavas novada pašvaldība izskatīs piedāvājumus, lai rastu saimnieciski izdevīgāko risinājumu pārvadājumu nodrošināšanai. Līgumu par pārvadājumiem plānots noslēgt par trīs gadu ilgu periodu.  Pēc Ķekavas novada pašvaldības Saimniecības daļas  datiem, 2017./2018. mācību gadā Ķekavas novada izglītības iestāžu audzēkņu pārvadāšana tika nodrošināta 14 skolēnu autobusu maršrutos.  


Otrs publiskais iepirkums attiecas uz automašīnu iegādi Ķekavas novada pašvaldības vajadzībām, kā rezultātā plānots nomainīt deviņas esošās automašīnas un, to vietā iegādājoties sešas ekonomiskākas jaunas. Tas pašvaldībai ļautu ietaupīt līdzekļus, kas iepriekš tērēti automašīnu neplānotiem remontiem, kuru izmaksas ar katru gadu tikai palielinās.


Kā skaidro Saimniecības daļas speciālisti, tad pašvaldības autoparka vieglo automašīnu vidējais vecums ir ap 12 gadiem. Esošajiem transportlīdzekļiem vidējā vecuma un lielā nobraukuma dēļ regulāri tiek konstatētas tehniskas problēmas, kas no pašvaldības budžeta  veido ievērojamas remonta izmaksas. Pēc aplēsēm līdzekļu ietaupījums pašvaldībai 12 mēnešu periodā  būtu mērojams gandrīz 11 000 eiro apmērā. Jaunu automašīnu iegāde būs dubults ieguvums pašvaldībai, jo, ietaupot līdzekļus un samazinoties izdevumiem, tiks ieekonomēts arī laiks un cilvēkresursu patēriņš, kas iepriekš tika izmantots remontdarbu procesa nodrošināšanai.

 


Sabiedrisko attiecību daļa

20.07.2018.

  Drukāt