Ķekavas novadā viesosies Niluferas pašvaldības delegācija no Turcijas

 

No 4. līdz 7. martam Ķekavas novadā pirmo reizi viesosies Niluferas pašvaldības vadītājs Mustafs Bozbejs [Mustafa Bozbey] ar deputātiem no Turcijas, lai iepazītos ar Ķekavas novada pašvaldības darbu un kultūru, kā arī apspriestu sadarbību dažādos starptautiskos projektos.
 
Niluferas pašvaldības delegācija vizītes ietvaros tiksies ar Turcijas vēstnieci Latvijā Aiši Aihanu Asju [Aişe Ayhan Asya], bet ar Ķekavas novada Domes, pašvaldības un Kultūras aģentūras pārstāvjiem otrajā vizītes dienā apspriedīs potenciālās sadarbības iespējas dažādos starptautiskos projektos un Eiropas Savienības fondu apguvē. 
  
Īpašu interesi Niluferas pašvaldības izrādījusi par Latvijas un novada kultūras dzīvi, latvju tradīcijām un daudzveidīgo arhitektūru, tāpēc vizītes laikā ārvalstu viesi apmeklēs dažādus kultūras pasākumus Ķekavas novadā un Latvijas Nacionālajā operā, kā arī iepazīsies ar Vecrīgas un Rundāles pils arhitektonisko krāšņumu.        
Ķekavas novada pašvaldība 2010. gada martā parakstīja nodomu protokolus ar Turcijas pašvaldību Niluferu (Nilϋfer) par sadarbību Eiropas Savienības projektu īstenošanā dažādās jomās, piemēram, uzņēmējdarbības, ražošanas, kultūras un izglītības, ekoloģijas, eneregoefektivitātes, integrācijas un jauniešu jautājumos.   
 
Savukārt pērn oktobrī, Ķekavas novada delegācijai esot vizītē Niluferā, tika panākta vienošanās par Niluferas pašvaldības dalību starptautiskajā festivālā VIA Ķekava, kas notiks 2011. gada septembrī Ķekavas novadā, kā arī saņemts konceptuāls atbalsts darbinieku pieredzes apmaiņai. 
 
 
Informāciju sagatavoja:
Ķekavas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību daļa
Tālr. 67935822,29345606
  Drukāt