100 dienas pirms Latvijas dzimšanas dienas aicinām uz deju vakaru zaļumos

11. augustā, simts dienas pirms Latvijas simtās dzimšanas dienas, visā Latvijā iedzīvotāji pulcēsies zaļumos uz deju vakaru. Latvijas simtgades zaļumballes sestdien no plkst. 21.00 norisināsies arī Ķekavas novadā.


Lielajam notikumam gatavojas vairāk nekā 140 vietās visos Latvijas novados, tostarp šeit – Ķekavas novadā skanīgākās dziesmas atlasa un vakara repertuāru gatavo Katlakalna Tautas nams un Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs.
 

Balle zaļumos – tā ir īpaša maģija, kad dejo visi – gan kautrīgs skolas puika ar apmulsušu klases meiteni, gan bravurīgs pagasta zemnieks ar sievu, gan pilsētas švīts ar tikko iepazītu jaunkundzi vējā plīvojošiem matiem. Sestdien, 11. augusta vakarā, no plkst. 21.00 ikviens dejotgribētājs tiks gaidīts atpūtas vietā “Nēģīši”, Katlakalnā, kur muzicēs grupa “Mazā Ģilde”, un Ķekavas dzirnavu estrādē, kur atskaņos iedzīvotāju sagādātās plates.
 

Zaļumballes Latvijā ir kļuvušas par īpašu fenomenu, turklāt pētnieku grupas SERDE tradicionālās kultūras pētnieces Ieva Vītola un Signe Pucena šim notikumam par godu izveidojušas īpašu zaļumballes tradīciju burtnīcu, kurā apkopoti stāsti par piedzīvoto zaļumballēs dažādās Latvijas vietās un laikos – gan pirmskara Latvijā, gan padomju gados, kā arī mūsdienās. Lai sagatavotos gaidāmajam deju vakaram, aicinām ieskatīties pētnieku sagatavotajā Tradīciju burtnīcā šeit.
 

Uz tikšanos zaļumballē!

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

07.08.2018.

 

  Drukāt