Ķekavas vidusskolas vokālajam ansamblim “Rasa” 1.vieta starptautiskā konkursā

Sanktpēterburgā no 3. līdz 8. augustam norisinājās XVI starptautiskais kora mūzikas festivāls “Singing World”, kurā piedalījās arī Ķekavas vidusskolas vokālais ansamblis “Rasa”, kas ansambļu kategorijā ieguva prestižo 1.vietu.


Festivālā “Singing World”, piedalījās 43 kori un ansambļi no 13 pasaules valstīm - Meksikas, Krievijas, Izraēlas, Bulgārijas, Nīderlandes, Polijas, Ķīnas, Rumānijas Čehijas, Honkongas, Šveices, Itālijas, Kazahstānas un Latvijas. Konkursā izskanēja 66 muzikāli sniegumi 12 kategorijās, kurus vērtēja starptautiska žūrija no Krievijas, Igaunijas, Turcijas un Latvijas.


Ķekavas vidusskolas vokālais ansamblis “Rasa”, pārstāvot ansambļu kategoriju ieguva 1.vietu, kā arī žūrijas speciālbalvu par labāko dziesmas muzikālo horeogrāfiju un iespēju piedalīties “Grand Prix” izcīņā.

Ķekavas novada vokālā ansambļa “Rasa” mākslinieciskā vadītāja Dace Bula patiesi lepojas ar meiteņu sasniegumiem: “Pēc rezultātu paziņošanas gan meitenes, gan skolotājas pārņēma neizsakāmas, patiesas emocijas, kas mijās ar prieka asarām un savstarpēju apsveikšanu. Ikviens, dodoties uz konkursu, cerēja uz augstāko sniegumu un rezultātu, bet, redzot milzīgo konkurenci, mūs pārņēma satraukums un bailes, tomēr ticība un cerība mūs neatstāja ne uz mirkli. Konkursā mēs dziedājām ar pilnu atdevi, atdevām visus spēkus dziesmai, savu ieguldīto darbu, dziedot nedomājām ne par ko vairāk, kā vien skaistu muzicēšanu, kas vainagojās ar augstiem panākumiem!”


Viesojoties Sanktpēterburgā, “Rasas” meitenes katru dienu piedalījās koncertos, kuri notika dažādās koncertzālēs un dievnamos. Vokālais ansamblis “Rasa” patiesi novērtēja gan vietējo iedzīvotāju, gan citu konkursa dalībnieku atbalstu- sirsnība, labie vārdi, laba vēlējumi, kopīga fotografēšanās noteikti paliks atmiņā ikvienai “Rasas” dalībniecei.


Kolektīva vadītāja Dace Bula piebilst: “Mēs tik ļoti lepojāmies, ka esam no Latvijas, no Ķekavas, ka pat vārdos to nevar izsacīt! Paralēli skaistajai koncertdarbībai mēs tikām iepriecinātas ar interesantu ekskursiju pa Sanktpēterburgu gan ar autobusu, gan kuģīti pa Ņevas upi un kanāliem un visbeidzot - pēc pēdējā koncerta naktī vērojām skaisto tilta atvēršanos!”


Liels paldies “Rasas” meitenēm: Martai Lietavietei, Laurai Elīzai Strautniecei, Katrīnai Rudzītei, Beātei Bulai, Elīnai Fogelei, Alisei Petronei, Letīcijai Zepai, Montai Miškinai un Elīnai Zelmenei, kā arī vecākiem par atbalstu un uzmundrinājumu! Paldies radošajai komandai- skolotājai Annai Miškinai, kura palīdzēja ikdienas gaitās, lieliskajai koncertmeistarei Madarai Kalniņai un atsaucīgajiem šoferīšiem Matīsam Kļavam un Andrim Neverouskim, par sapratini, atsaucību un palīdzību!


Vislielākie paldies par sniegto atbalstu un padomiem radošās komandas dvēselei – ansambļa “Rasa” mammai Ivetai Rudzītei, Ķekavas vidusskolas direktorei Sandrai Pugovkai, kā arī Ķekavas novada domei, īpaši Aigaram Vītolam un Andrim Volanskim!

 

 

Ķekavas vidusskolas vokālā ansambļa “Rasa” mākslinieciskā vadītāja

Dace Bula

  Drukāt