Interneta palīdzības akcija bez kumosa palikušajiem

 

Bads – vairumam Latvijas iedzīvotāju tā šķiet tāla problēma, kas aktuāla citur, ne pie mums. Portāls Atlaižuklubs.lv un Ziedot.lv aicina paskatīties sev līdzās – arī mūsu mazajā Latvijā ir cilvēki, kuriem jācīnās par katru kumosu. Daudziem bargā ziema ir atņēmusi jebkādas iztikšanas iespējas. Lai cīnītos par šo cilvēku izdzīvošanas pamatvajadzību – siltu maltīti, uzsākta projekta „Kopgalds – siltas maltītes atbalsts” ziedošanas akcija portālā Atlaižklubs.lv.
 
Sākot no 5. marta nedēļas garumā cilvēki tiek lūgti ziedot Ls 1 trūkumcietēju vēdertiesai.
 
Daļai zupas virtuve ir ikdiena gadiem, bet daudzi ar kaunā nodurtu galvu dodas uz zupas virtuvi pirmo reizi, bieži ņemot līdzi bērnus. Zupas virtuvēs pēc palīdzības vēršas bezdarbnieki, invalīdi, veci un vientuļi cilvēki, daudzbērnu ģimenes. Šo cilvēku skaits pēdējā laikā strauji pieaug, un visiem bieži nepietiek. Lai kaut reizi dienā pabarotu izsalkušu vēderu, nepieciešams Ls 0,50 līdz Ls 1,00. Lielākajai daļai tā ir sīka vienība, bet dažiem – dzīvības un nāves jautājums.
 
Kolektīvā iepirkšanās ir nozīmīga pēdējā laika aktualitāte Internetā. Tagad portāla veidotāji sadarbībā ar Ziedot.lv aicina kolektīvo spēku izmantot citam mērķim – ziedot cilvēkiem, kuri cīnās par izdzīvošanu. Ir cerība, ka Internets var kalpot ne vien par veiksmīgu izklaides un darījumu vides rīku, bet arī spēj saliedēt sabiedrību un palīdz risināt samilzušas sociālās problēmas. Tiek plānots, ka ik nedēļu Atlaižuklubs.lv un Ziedot.lv veidos kādu akciju, lai atbalstītu tos, kuri nonākuši nelaimē. Visa portālā Atlaižuklubs.lv saziedotā nauda nonāks fonda Ziedot.lv rīcībā, lai tālāk palīdzētu trūkumcietējiem, bērniem, dzīvniekiem – ikvienam un visiem, kam neklājas viegli.
 
 
Atlauzuklubs.lv un Ziedot.lv
  Drukāt