Nobalso par ģimenei draudzīgāko pašvaldību

Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties konkursā un nobalsot par ģimenei draudzīgāko pašvaldību. Šajā konkursā tu vari balsot arī par Ķekavas novada pašvaldību, kura arī  ir iesniegusi savu pieteikumu.


Kā to izdarīt? Dodies uz www.vietagimenei.lv un līdz 17. septembrim nobalso par ģimenei draudzīgāko pašvaldību. 
 

Konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” mērķis ir vērtēt Latvijas pašvaldības, nosakot labākās, kuras nodrošina lielāko atbalstu, kā arī daudzveidīgākos un pieejamākos pakalpojumus ģimenēm ar bērniem. To rīko Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.
 

Konkurss norit divās kārtas. Pirmajā kārtā datus apkopo konkursa organizatori, bet vietnes www.vietagimenei.lv apmeklētājiem tiek dota iespēja sniegt individuālu vērtējumu un balsot par ģimenei draudzīgāko pašvaldību. Savukārt otrajai kārtai tiek virzītas trīs pašvaldības ar augstāko punktu skaitu katrā grupā, konkursa vērtēšanas komisijai klātienē vērtējot deviņas republikas nozīmes pilsētu pašvaldības, 21 reģionālas nozīmes attīstības centra novada pašvaldību un 89 novadu pašvaldības, kuras nav republikas vai reģionālas nozīmes attīstības centru pašvaldības.
 

Katras grupas uzvarētājs saņems naudas balvu vismaz 15 000 eiro apmērā, bet ģimenei draudzīgākā pašvaldība nacionālajā mērogā – naudas balvu vismaz 30 000 eiro apmērā. Tāpat komisija lems arī par papildu nominācijām kopumā 34 000 eiro apmērā. Piešķirtās balvas paredzētas izmantošanai atbalsta pasākumu un pakalpojumu nodrošināšanai vai vides veidošanai ģimenēm ar bērniem.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

04.09.2018.

 

  Drukāt