Aicina noslēgt līgumus par sadzīves atkritumu izvešanu

 Ar septembri visā Ķekavas novada teritorijā sadzīves atkritumu apsaimniekošanu nodrošina uzņēmums “Clean R”, šobrīd sadzīves atkritumus atbilstoši grafikam izvedot tām privātmājām vai daudzīvokļu mājām, kuras noslēgušas līgumus par šo pakalpojumu.

Apzinoties, ka pārejas posmi jebkurā jomā ne vienmēr norit  gludi, atvainojamies par īslaicīgi radītām neērtībām un aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem, bet tos, kuri nav noslēguši līgumus par atkritumu izvešanu, to nekavējoties izdarīt, kas būtu godprātīga rīcība pret novadniekiem, kuri ir bijuši apzinīgi un savlaicīgi noslēguši līgumu.

SIA “Clean R” un Ķekavas novada pašvaldība pateicas visiem, kas savlaicīgi ir noslēguši līgumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, un līdz ar to viņiem šis pakalpojums saskaņā ar grafiku tiek arī nodrošināts.

Bet diemžēl vēl joprojām ir tādi namu apsaimniekotāji un privātmāju īpašnieki, kas ignorējuši līdz šim gan individuālus, gan publiskus aicinājumus noslēgt līgumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.  Ja šāda līguma nav, tad, protams, ir maldīgi cerēt, ka kāds šo māju iedzīvotāju sarūpētos atkritumus izvedīs. Tādā veidā tiek radītas situācijas, ka  šie atkritumi tiek novietoti citviet  un veido nevajadzīgu papildu atkritumu daudzumu tajos atkritumu savākšanas laukumos, par kuriem līgums ir jau noslēgts, un tie lielākoties atrodas pašvaldības apsaimniekošanas uzņēmumu pārziņā. Tāpēc iedzīvotājiem, kuru daudzdzīvokļu mājas apsaimnieko cits namu apsaimniekotājs, nevis pašvaldības, un kuriem vēl joprojām ir problēmas ar atkritumu izvešanu, aicinām sazināties ar savu apsaimniekotāju un noskaidrot, vai līgums par atkritumu apsaimniekošanu vispār ir noslēgts. 

Tāpēc “Clean R” un pašvaldība atkārtoti aicina tos, kuri vēl šobrīd nav noslēguši līgumu par sadzīves atkritumu izvešanu, to nekavējoties izdarīt. Tāpat vēršam uzmanību, ka apsaimniekotājiem ir jāņem tāds konteineru apjoms, kāds ir vajadzīgs, nevis mazāks, cerot, ka māju iedzīvotajiem samazināsies atkritumu daudzums. Šāda situācija atsevišķos gadījumos ir konstatēta, piemēram, Baložu pilsētā, Medema ielā, kur “CleanR” nedēļas sākumā saņēmis sūdzību par neizvestiem atkritumu maisiem blakus konteineriem, taču apsaimniekotājs līgumā ir norādījis, ka jāizved tikai konteinera saturs, bet papildu apjoms – nē. Jautājums par izvedamo apjomu daudzumu savstarpēji tad jārisina iedzīvotājiem un apsaimniekotājiem. Īpaši lūdzam uzmanību pievērst to daudzdzīvokļu ēku iedzīvotājus, kuri ir novērojuši, ka koplaukumos konteineru skaits ir samazināts. Ja ilgstoši šis apjoms ir nepietiekams, iedzīvotājiem būtu jāvēršas pie nama apsaimniekotāja un jālūdz konteineru skaitu atjaunot.

Tāpat šī situācija, ka daudzi vēl nav noslēguši līgumus, rada arī nemitīgas izmaiņas atkritumu izvešanas grafikā, jo “CleanR” nepārtraukti nākas veikt papildinājumus ar tām adresēm, kuras ik dienu nāk klāt pēc 1.septembra.

Līdz ar to par stabilu grafiku un skaitu, kuri nav noslēguši līgumu, precīzi varēs pateikt pēc pirmā darbības mēneša. Un tad jau oktobrī pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļas speciālisti kopā ar Reģionālās pašvaldības policiju strādās individuāli ar tiem, kuri vēl pēc papildus piešķirtā līguma noslēgšanas laika tomēr to vēl nebūs izdarījuši.

Lai klātienē pārrunātu problēmjautājumus, kas skar sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, un meklētu labākos risinājumus, pašvaldības vadība un speciālisti nākamnedēļ plāno tikties ar SIA “Clean R” un pašvaldības namu apsaimniekotājiem – “SIA “Ķekavas nami” un  SIA “Baložu komunālā saimniecība”.  

 

Arī septembrī Ķekavas novada iedzīvotāji vēl var noslēgt jaunos līgumus par sadzīves atkritumu izvešanu:

Datums

Līgumu slēgšanas vieta

Līgumu slēgšanas laiks

17. septembrī      

Uzvaras prospekts 1a, Baloži       

9.00-12.00

17. septembrī

Gaismas iela 19, k.9, Ķekava

13.00-17.00

19. septembrī

“Salnas”, Daugmale

13.00-17.00

25. septembrī

Gaismas iela 19, k.9, Ķekava

9.00-13.00

25. septembrī

Uzvaras prospekts 1a, Baloži

14.00-17.00

28. septembrī

Uzvaras prospekts 1a, Baloži

9.00-12.00

28. septembrī

Gaismas iela 19, k.9, Ķekava

13.00-14.00

 

Tāpat līgumu var noslēgt interneta vietnes www.cleanr.lv sadaļā “e-pakalpojumi”, autorizējoties ar internetbankas starpniecību. Izvēlieties sev vēlamo konteinera tilpumu, izvešanas skaitu, aizpildiet anketu un piesakiet pakalpojumu. Klātienē uzņēmumā "Clean R", Vietalvas ielā 5, Rīgā, darba dienās no plkst. 8.30 līdz 17.00.

 

Atgādinām, ka iedzīvotājiem līguma kopējais slēgšanas un sagatavošanas process (ieskaitot izvešanas grafika sagatavošanu) lielā apjoma dēļ var aizņem līdz pat divām nedēļām.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

12.09.2018. 

  Drukāt