Ķekavas novada pašvaldība sveic novada Zelta pāri – Siliņu ģimeni no Baložiem

 14.septembrī Ķekavas novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aigars Vītols sveica domes vārdā novadniekus Liju un Gunāru Siliņus, kuri šajā dienā svinēja Zelta kāzas - 50 laulībā pavadītus gadus.


Kā stāsta Lija un Gunārs, abi ir dzimuši Rīgā, bet Lija bērnības un jaunības gadus aizvadījusi arī Talsos un Jūrmalā. Abi saistīti ar kūdras pārstrādes nozari, kas Latvijā pēckara gados tika attīstīta arī izglītības jomā.1966.gadā uzsākot darba gaitas Kūdras pārvaldes projektu-konstruktoru birojā, abi iepazīstas. Kā Gunārs atceras: "Redzēju pa koridoru nākam meiteni gaiši zilā blūzītē ar tējkannu rokās ...". Vēlāk uzņēmuma rīkotajās spartakiādēs abi satuvinās un 1968. gada 14. septembrī sarakstās Jūrmalas dzimtsarakstu birojā un nosvinot kāzas Smārdes pagasta "Saulgriežos".


Pirmais laulību gads paiet Ķemeros, pārvarot sadzīviska rakstura problēmas meklējot dzīves vietu un 1969. gada martā sagaidot pirmdzimto meitu Andu.  1970. gada janvārī pāris tiek pie savas mājvietas - vienistabas dzīvokļa Baložos un no šī brīža ir patiesi Baložu patrioti. Piedzimst dēls Egons un vēlāk meita Aija, kuri mācās Baložu astoņgadīgajā skolā un pirms tam apmeklē Baložu bērnudārzu. Baloži ir kūdras fabrikas ciemats, kurā jaunie speciālisti ir kopā gan darbā, gan atpūtā. Lija ilgus gadus dzied korī "Zemdega", arī aktīvi piedalās distanču slēpošanā. Gunārs aktīvi darbojas Rīgas rajona dārzkopības biedrībā. Laika periodā no 1980. līdz 1992.gadam Gunārs ir Baložu kūdras fabrikas Mehānisko darbnīcu priekšnieks. Mainoties valsts iekārtai, jāmeklē jaunas darba iespējas - Lija līdz 2017. gada jūlijam nostrādā Baložu bērnu bibliotēkā par bibliotekāri, bet Gunārs kļūst par instruktoru autoskolā.


Ceļošana ir pāra kopīga aizraušanās - gan kopā ar kori "Zemdega", gan draugiem apceļotas Baltijas valstis un pabūts tālākās vietās: Spānijā, Bulgārijā, Tunisijā, Norvēģijā, Armēnijā u.c. 50.kāzu gadadienu pāris svinēs kopā ar bērniem - Andu, Egonu, Aiju un mazbērniem - Lauru, Matīsu, Emīlu, Gerdu, Elzu un Lauri. Ķekavas novada pašvaldība sveic Siliņu pāri, vēlot stipru veselību un enerģiju ikdienas darbus veicot, lai piedzīvotu vēl daudzus laimīgus kopdzīves gadus!

 

Sabiedrisko attiecību daļa

14.09.2018.

  Drukāt