Bordesholmā atklāj Ķekavas novada dāvinātu skulptūru un pasniedz apbalvojumu “Ķekavas novada Goda pilsonis”

No 12. līdz 16. septembrim Ķekavas novada pašvaldības sadraudzības pilsētā Bordesholmā viesojās novada delegācija, lai atzīmētu abu pašvaldību sadarbības 25. gadadienu. Vizītes laikā atklāta Ķekavas novada dāvināta skulptūra un pasniegts apbalvojums “Ķekavas novada Goda pilsonis” Manfrēdam Osbāram, Bordesholmas pašvaldības izpilddirektoram.
 

Atzīmējot Ķekavas novada un Bordesholmas pašvaldības sadraudzības 25 gadu jubileju, īpašā vizītē Vācijā viesojās Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire, pašvaldības un Ķekavas-Bordesholmas draudzības biedrības pārstāvji, kā arī jauktais koris “Mozaīka” un Tautas deju ansamblis “Zīle”.
 

Par godu jubilejas gadam vizītes laikā Bordesholmā tika atklāta Ķekavas novada uzņēmēja, akmeņkaļa amata meistara Gunta Pandara veidotā granīta skulptūra “Draudzības koks”, simbolizējot spēku un ilgmūžību, ko iemieso abu pašvaldību sadarbība. Tāpat svinīgā gaisotnē aizvadītajā nedēļā godināts viens no apbalvojuma “Ķekavas novada Goda pilsonis” saņēmējiem – Manfrēds Osbārs, Bordesholmas pašvaldības izpilddirektors, kurš, ieguldot gan savu brīvo laiku, gan līdzekļus, palīdzējis augt abu pašvaldību draudzībai.
 

“Ķekavas novada un Bordesholmas pašvaldības 25 sadraudzības gadi ir īpašs laiks. Šodiena apliecina, ka šīs attiecības ir spējušas pastāvēt, veidoties un mainīties laikam līdzi. Ikkatrs no mums var vērtēt, ko devusi mūsu ilggadējā draudzība, taču skaidrs ir tas, ka 25 gadi – tā ir kvalitātes zīme, kas būtu jāspodrina arī tālāk nākotnē un jāmeklē inovatīvi saskarsmes punkti.  Lai tas tā būtu, liela loma šeit noteikti būs abu pašvaldību kopīgam redzējumam,” uzrunājot abu pašvaldību pārstāvjus, vizītes laikā uzsvēra Viktorija Baire, Ķekavas novada domes priekšsēdētāja.
 

Vizītes laikā aizvadīti vairāki koncerti, kuros uzstājās novada jauktais koris “Mozaīka” un TDA “Zīle”, kā arī atklātas vairākas izstādes – “Ķekavas-Bordesholmas sadarbībai – 25”, kas iepriekš bija skatāma Ķekavas novadpētniecības muzejā, mākslinieka Edgara Vintera gleznu iestāde Bordesholmas rātsnamā, kā arī Roberta un Agatas Mužu mākslas darbu izstāde vietējā mākslas galerijā. Jāpiemin, ka Ķekavas-Bordesholmas biedrības valdes locekle Aija Trauberga vācu valodā tulkojusi divas grāmatas par Edgara Vintere radošo veikumu, tādējādi veicinot Latvijas mākslas atpazīstamību citviet pasaulē.  
 

Atgādinām, ka šogad abu pašvaldību sadraudzībai aprit 25 gadi. Par godu lielajai jubilejai jūlijā Bordesholmas pašvaldības un draudzības biedrības pārstāvji viesojās Ķekavas novadā, lai Ķekavas parkā atklātu vides objektu “Atvērtās durvis”.

Par sadraudzību:

Lai veicinātu abu pašvaldību sadraudzību, 1994. gadā tika nodibināta Bordesholmas-Ķekavas draudzības biedrība Bordesholmā, bet Ķekavas-Bordesholmas biedrību izveidoja piecus gadus vēlāk – 1999. gadā. Abu pašvaldību iedzīvotāji piedalās biedrību darbā pēc brīvprātības principiem. Biedrību galvenie mērķi ir veicināt tautu sadraudzību un mieru starp tautām, palīdzēt realizēt sadarbības plānus Bordesholmas un Ķekavas pašvaldībām, kā arī izzināt abu valstu vēstures un kultūras tradīcijas. Plašāk par Ķekavas-Bordesholmas sadraudzību aicinām lasīt šeit.
 

Sabiedrisko attiecību daļa

19.09.2018.

  Drukāt