Ķekavas novadā pirmo reizi viesojās Niluferas pašvaldības vadītājs un deputāti

 

 

No 4. līdz 7. martam Ķekavas novadā pirmo reizi viesojās Niluferas pašvaldības vadītājs Mustafa Bozbejs [Mustafa Bozbey] ar deputātiem no Turcijas, lai iepazītos ar Ķekavas novada pašvaldības darbu un kultūru, kā arī apspriestu sadarbību dažādos starptautiskos projektos.
 
4. martā, pirmajā vizītes dienā Niluferas pašvaldības delegācija apmeklēja Turcijas vēstniecību Latvijā, lai tiktos ar vēstnieci Aiši Aihanu Asju [Aişe Ayhan Asya]. Tikšanās laikā vēstniece informēja par uzņēmējdarbības iespējām un aicināja Latvijā attīstīt ražošanu un eksportu. Vēstniece pauda prieku par Ķekavas novada un Niliferas pašvaldības līdzšinējo sadarbību, kas tiek attīstīta augstā līmenī.
 
5. martā, Niluferas pašvaldības delegācija devās ekskursijā pa Vecrīgu, lai izzinātu Latvijas vēsturi, tradīcijas, un daudzveidīgo arhitektūru.
 
Pēcpusdienā viesi apmeklēja Doles Tautas namu, kur iepazinās ar novada vēsturi, baudīja muzikālus priekšnesumus un tikās ar Ķekavas novada Domes, pašvaldības un Kultūras aģentūras pārstāvjiem, lai pārrunātu sadarbības iespējas dažādos starptautiskos projektos un Eiropas Savienības fondu apguvē. Īpaša uzmanība tika pievērsta aprīlī plānotajam bērnu deju festivālam Turcijā, kā arī apsvērtas sadarbības iespējas starp pašvaldībām kultūras jomā, realizējot ES jauniešu apmaiņas un kultūras projektus.
 
Viesus priecēja īpaši sagatavots koncerts, kuru atklāja Elīna Starķe ar festivāla VIA Ķekava himnu, dejoja Baložu pilsētas vidusskolas tautas deju kolektīvs Līgas Plēpes vadībā un muzicēja Ķekavas Mūzikas skolas audzēkņi.  
 
6. martā, viesi apmeklēja Rundāles pili, kas ir viens no Latvijas izcilākajiem arhitektūras pieminekļiem un nozīmīgs kā baroka laikmeta pils ansamblis. Dienas noslēgumā Niluferas pašvaldības delegācija apmeklēja Latvijas Nacionālo operu.
 
Pēc vairāku dienu noslogota darba, 7. martā, Niluferas pašvaldības delegācija devās mājup un solīja atgriezties septembrī, lai piedalītos starptautiskajā festivālā VIA Ķekava.
 
  
 
 
 
Ķekavas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību daļa
Tālr. 67935822, 67935802
  Drukāt