Rudenīgs laivu brauciens pa Sauso Daugavu maršrutā Ķekava-Doles sala-Valdlauči

Ķekavas Tūrisma koordinācijas centrs 13.oktobrī organizē laivu braucienu pa Sauso Daugavu, apskatot abus krastus Ķekavas un Salaspils novados.


Laivu brauciens plānots maršrutā Ķekava - Daugavas muzejs – Solāžu skants – Valdlauči. Pulcēšanās paredzēta plkst. 10.00 atpūtas vietā Murdiņi aiz Doles-Ķekavas ev. lut. baznīcas, kur pasākuma dalībnieki sasēdīsies laivās un kajakos, lai dotos uz Doles salu un apskatītu Daugavas muzeju.


Daugavas muzejs pazīstams kā viduslaiku nocietinājums, bet tā rašanās saistīta ar 1812. gada Napoleona armijas iebrukumu un gatavošanos karadarbībai Rīgas tuvumā. No Solāžu skansta paveras plašs skats uz Daugavu un upes sēkļiem.


Nākamais pieturas punkts ir Annuška – apdzīvota vieta, Doles salas galējā dienvidu punktā. Savulaik šī bija viena no pieturām upju tramavaja maršrutā Rīgas Centrāltirgus-Annuška-Doles sala. Tālāk ekskursanti dosies līdz Valdlaučiem, kur aplūkos nesen restaurēto Katlakalna ev. lut. baznīcu. Tā ir viena no Ķekavas novada arhitektūras pērlēm, celta pēc slavenā arhitekta  K. Hāberlanda projekta un pēc Romas Panteona parauga – ar kupolu; tai apkārt ir unikāls dendroloģiskais dārzs, kurā aug dažādi neparasti stādījumi. Laivu brauciena noslēgumā dalībniekus sagaidīs silta zupa.


Pieteikties laivu braucienam var, sūtot pieteikumu uz e-pastu turisms@kekava.lv vai visit@salaspils.lv, norādot dalībnieku vārdu, uzvārdu, vecumu (bērniem), vai vajadzīgs transports no finiša uz starta vietu, cik vietīgu laivu vēlaties nomāt un mobilā telefona numuru. Uz starta vietu – atpūtas vietu Murdiņi –no Ķekavas tūrisma informācijas centra (TKC),  var aiziet kājām, tā atrodas 800 m attālumā. Pie TKC, kas atrodas, Rīgas ielā 26, Ķekavā, iepretī Doles-Ķekavas ev. lut. baznīcai, ir stāvlaukums, kur var novietot automašīnu.


Izmaksas: 2-vietīgās laivas noma - 21,00 EUR, 3-vietīgās laivas noma (2 pieaugušie un 1 bērns vai 2 bērni un 1 pieaugušais) - 23,00 EUR, kajaka noma - 25,00 EUR. Pieejami 5 kajaki.  Airi, vestes un ūdensnecaurlaidīgie maisi iekļauti cenā. Laivu nomas maksa jāpārskaita uz SIA "Flordeko",  A/S Swedbank, konts LV82HABA0551036051792, maksājuma uzdevums jānosūta uz e-pastu jenculaivas@gmail.com. Ja nepieciešams transports no finiša vietas atpakaļ uz TKC, papildus 2 eiro katrai  personai. Maksāšana notiek uz vietas šoferim.


Laivu braucienu organizē Ķekavas Tūrisma koordinācijas centrs un Salaspils novada tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar laivu nomu “Jenču laivas”.


Sīkāka informācija Ķekavas Tūrisma koordinācijas centrā - tālr. 27017333 vai Salaspils novada tūrisma informācijas centrā – tālr. 67945440.

 

 

Ķekavas Tūrisma koordinācijas centrs

01.10.2018.

  Drukāt