13. Saeimas vēlēšanās Ķekavas novadā varēs balsot septiņos vēlēšanu iecirkņos

Sestdien, 6. oktobrī, gaidāmas 13. Saeimas vēlēšanas. Ķekavas novadā šajās vēlēšanās darbosies septiņi vēlēšanu iecirkņi. Vēlētāju ērtībām izveidoti divi jauni vēlēšanu iecirkņi – Baložu kultūras namā un jaunajā Ķekavas sākumskolā (ieeja būs no skolas sporta kompleksa puses).  Cilvēkiem ar kustību traucējumiem pieejami trīs vēlēšanu iecirkņi – Valdlaučos un abi Ķekavā.

Vēlēšanu tiesības
 

Tiesības piedalīties Saeimas vēlēšanās ir visiem Latvijas pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā sasnieguši 18 gadu vecumu.  Saeimas vēlēšanās vēlētāji drīkst balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs, bet par dalību vēlēšanās vēlētājam pasē izdara īpašu atzīmi – spiedogu.  Savukārt vēlētājiem, kuru rīcībā ir tikai personas apliecība, bet nav derīgas pases, no 2018. gada 24. septembra līdz 5. oktobrim jāizņem vēlētāja apliecība

 

Balsošanas iespējas
 

Vēlēšanu dienā, 6. oktobrī, vēlēšanu iecirkņi vēlētājiem būs atvērti no pulksten 7.00 līdz 20.00.
 

Vēlētāji, kuri nevar nokļūt vēlēšanu iecirknī vēlēšanu dienā, trīs dienas pirms vēlēšanu dienas dažas stundas dienā var izmantot iespēju nodot balsi glabāšanā. Šāda iespēja būs tikai iecirknī, kas atrodas Ķekavas kultūras namā:

  • trešdien, 3. oktobrī, plkst. 17.00 līdz 20.00,
  • ceturtdien, 4. oktobrī, plkst. 9.00 līdz 12.00,
  • piektdien, 5. oktobrī, no plkst. 10.00 līdz 16.00.


Vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties vēlēšanu iecirknī, šo vēlētāju aprūpētāji un slimojošu personu aprūpētāji, var balsot savā atrašanās vietā. Balsošana vēlētāja atrašanās vietā jāpiesaka no 1. līdz 6. oktobra plkst. 12.00 vēlētāja atrašanās vietai vēlēšanu dienā tuvākajā vēlēšanu iecirknī.

 

Vēlēšanas iecirkņi Ķekavas novadā
 

Ķekavas novadā darbosies septiņi vēlēšanu iecirkņi. Vēlētāju ievērībai! Ir izveidoti divi jauni vēlēšanu iecirkņi – Baložu kultūras namā un jaunajā Ķekavas sākumskolā (ieeja būs no skolas sporta kompleksa puses).  Cilvēkiem ar kustību traucējumiem pieejami trīs vēlēšanu iecirkņi – Valdlaučos un abi Ķekavā.

Iecirkņa Nr. Iecirkņa nosaukums Iecirkņa adrese
762. BALOŽU PILSĒTAS PĀRVALDE Uzvaras prospekts 1A, Baloži
780. DAUGMALES PAGASTA PĀRVALDE "Salnas", Daugmale
785. ĶEKAVAS KULTŪRAS NAMS Gaismas iela 17, Ķekava
786. KATLAKALNA TAUTAS NAMS Pļavniekkalna iela 35, Katlakalns
787. PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS IESTĀDE "ZVAIGZNĪTE" Jaunatnes iela 2, Valdlauči
967. ĶEKAVAS VIDUSSKOLAS SĀKUMSKOLA Nākotnes iela 1A, Ķekava
974. BALOŽU PILSĒTAS KULTŪRAS CENTRS Skolas iela 4, Baloži

 
Balsošanas dokumenti
 

Balsošanas dokumenti 13.Saeimas vēlēšanās ir:

  1. derīga Latvijas pilsoņa pase,
  2. derīga Latvijas pilsoņa personas apliecība (eID) kopā ar vēlētāja apliecību.


Kāpēc Saeimas vēlēšanās pase ir svarīga?

Saeimas vēlēšanās netiek lietoti iepriekš izveidoti vēlētāju saraksti. Vēlēšanu dienā vēlētājs drīkst doties balsot uz jebkuru vēlēšanu iecirkni, bet, lai nebūtu iespēja nobalsot vairākkārt, vēlētāja pasē iespiež spiedogu par dalību vēlēšanās.

Ja pasei beidzies derīguma termiņš
 

Ar pasi, kurai beidzies derīguma termiņš, piedalīties vēlēšanās nevar. Atjaunot pasi iespējams jebkurā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajā nodaļā neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas. Pasi izsniedz 10 darba dienu laikā vai paātrinātā kārtībā – divu darba dienu laikā (neskaitot dokumentu iesniegšanas dienu).
 

Valsts nodeva par pases izsniegšanu 10 darba dienu laikā ir 28,46 eiro, par izsniegšanu divu darbdienu laikā – 56,91 eiro. Tālrunis uzziņām – 67219244. Vairāk par pases izgatavošanu www.pmlp.gov.lv.

Kad nepieciešama vēlētāja apliecība?
 

Vēlētāja apliecība nepieciešama tikai tiem vēlētājiem, kuriem nav Latvijas pilsoņa pases, bet ir Latvijas pilsoņa personas apliecība. Vēlētāju apliecību dalībai 13.Saeimas vēlēšanās varēs saņemt no 2018. gada 24. septembra līdz 5. oktobrim tajā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajā nodaļā, kur izsniegta personas apliecība. Vēlētāja apliecību iespējams saņemt arī citā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajā nodaļā, par šo vēlmi rakstiski informējot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi līdz 2018. gada 24. septembrim. Vēlētāja apliecības izsniedz bez maksas. 

Kandidātu saraksti
 

Ar deputātu kandidātu sarakstiem 13. Saeimas vēlēšanām var iepazīties Centrālās vēlēšanu komisijas interneta vietnē www.cvk.lv, tāpat tie būs pieejami Vēlēšanu iecirkņos.
 

Uz Saeimas vēlēšanām pašvaldības transports tiks nodrošināts maršrutā Ķekava-Plakanciems-Ķekava šādos laikos:


Plakanciems-Ķekava


Mellupi – 8.00; 10.30; 14.00; 16.30, Pie ozola – 8.10; 10.40; 14.10; 16.40, Mežinieku pasts – 8.15; 10.45; 14.15; 16.45


Ķekava – Plakanciems


10.00; 12.30; 16.00; 18.30

 

Ņemot vērā, ka Saeimas vēlēšanās vēlētāji var balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī un to, ka novadā izvietoti jauni vēlēšanu iecirkņi, tad ir izmaiņas pašvaldības transporta nodrošinājumā:

  • Baložu kultūras namā ir atvērts papildu vēlēšanu iecirknis, līdz ar to transports no Baložiem uz Titurgu netiks nodrošināts,
  • tāpat pašvaldības transports netiks nodrošināts no Dzērumiem uz Ķekavu, jo šajā maršrutā ir pieejams sabiedriskais transports.


Ķekavas novada vēlēšanu komisija

02.10.2018.

 

  Drukāt