Ķekavas novadā 27.-28. oktobrī notiks "Eko dienas"

Vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R" sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību oktobra pēdējās brīvdienās - 27. un 28. oktobrī - Ķekavas novadā organizēs "Eko dienas" rudens pasākumu, kura ietvaros iedzīvotāji varēs bez maksas nodod nederīgas elektropreces un lielgabarīta atkritumus.


Pasākums norisināsies sestdien, 27. oktobrī, un svētdien, 28. oktobrī, kura laikā, abu dienu garumā vairākas novada vietās tiks izvietoti liela izmēra atkritumu konteineri, kuros iedzīvotāji varēs atbrīvoties no sadzīvē nederīgiem lielgabarīta un elektropreču atkritumiem. Elektropreces un lielgabarīta atkritumu savākšana notiks bez maksas. Atvestos atkritumus iedzīvotajiem pašu spēkiem jāievieto atbilstošajā konteinerī. Ir svarīgi atcerēties, ka atkritumus ir jāievieto pareizajā konteinerī, tas būs izdarāms vienkārši, jo pie konteinera būs atrodama instrukcija tam paredzamajam sastāvam. Gadījumā, ja informācija ir nesaprotama, droši var zvanīt uz SIA “Clean R” klientu apkalpošanas centru pa tālruni 67111001.


Lai pārliecinātos, kādus lielgabarīta atkritumus un nolietotās elektroierīces atļauts mest akcijas konteineros, aicinām skatīt infografiku šeit.


"Eko dienas" norisināsies:

  • Valdlaučos – asfaltētais laukums pie daudzdzīvokļu mājas Atpūtas un Jaunatnes ielas stūrī,
  • Baložos – pie daudzdzīvokļu mājas Rīgas ielā 21  (faktiskā adrese Kūdras iela 1),
  • Baložos – pie daudzdzīvokļu mājas Kr. Barona ielā 2,
  • Ķekavā pie t/c “Liiba”, Rīgas iela 22A,
  • Daugmalē – pie vecās katlu mājas “Bāliņi”.

 

"Eko dienas" ietvaros iedzīvotāji var nodot tādas nederīgas elektriskās un elektroniskās iekārtas kā ledusskapji, veļas un trauku mazgājamās mašīnas, elektriskās krāsniņas un radiatorus, putekļu sūcējus, fēnus, gludekļus, kafijas automātus, tosterus, datorus, monitorus, printerus, televizorus, radioaparātus, urbjmašīnas, mobilie tālruņus un citas iekārtas.
 

Savukārt lielgabarīta atkritumu konteinerā drīkstēs ievietot liela izmēra sadzīves atkritumus, kurus izmēra dēļ nevar ievietot atkritumu konteinerā - piemēram, nolietotas mēbeles, skapīšus, gultas, krēslus, matračus, citas mēbeļu daļas u.tml.
 

Nododot šīs nederīgās lietas, mēs kopā varam paveikt labu un videi draudzīgu darbu. Nododot šos priekšmetus videi draudzīgai pārstrādei, iedzīvotāji ne vien atbrīvo savu mājokli no nederīgām lietām, bet arī saudzē dabu, jo elektriskās un elektroniskās iekārtas ir videi kaitīgie atkritumi, ko nedrīkst mest sadzīves atkritumu konteineros. Šīs iekārtas satur sastāvdaļas, kas, nonākot vidē vai saskarē ar cilvēku, var būt ļoti kaitīgas. Nodotā tehnika tālāk nonāks pārstrādes centros, kur to izjauks, atdalot plastmasu un citas pārstrādei derīgās sastāvdaļas.
 

“Clean R” “Eko dienas” Ķekavas novadā tiek organizētas sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību.

 

SIA  “Clean R”

02.10.2018.

 

  Drukāt