Skolēnu mācību uzņēmumu festivāls - gadatirgus

 

11. martā, Rīgā, tirdzniecības centrā "Rīga Plaza" (Mūkusalas ielā 71) notiks Skolēnu Mācību Uzņēmumu festivāls - gadatirgus, kurš pulcēs vairāk nekā 500 dalībniekus no 11 Eiropas valstīm.

 

Festivāla laikā katram uzņēmumam būs jāprezentē savas biznesa idejas un paveiktais, pārliecinot žūriju un apmeklētājus par savas preces vai pakalpojuma vērtību un kvalitāti. Kā būtisks vērtēšanas kritērijs šogad tiek noteikts SMU mārketings – preces kvalitāte, komandas stenda noformējumus un koptēls, kā arī pārdošanas spējas.

 

Lai iepazītos ar Skolēnu Mācību Uzņēmumu paveikto un aicinātu jauniešus būt aktīviem un uzņēmīgiem, plkst. 15:00 gadatirgu apmeklēs Valsts prezidents Valdis Zatlers. Gadatirgū piedalīsies arī ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere.

 

Apmeklētājiem tā būs lieliska iespēja iegādāties skolēnu ražotās preces, kā arī iepazīties ar viņu sniegtajiem pakalpojumiem, līdz ar to iesaistīties Skolēnu Mācību Uzņēmumu vērtēšanā, balsojot par labāko SMU. Visi balsotāji piedalīties izlozē, kuras galvenā balva - Swedbank Open karte 100 Ls vērtībā! Skolēni piedāvās daudz interesantu ideju – gidu pakalpojumus, skimborda dēļus, ekoloģiskos termoforus, adītus krūžu sildītājus, bērnu attīstības spēles, stikla suvenīrus ar LED diožu gaismu, u.c.


Uzsākot SMU darbību, skolēni tiek virzīti uz inovatīvu, sociāli atbildīgu ideju ģenerēšanu un risinājumu meklēšanu, to realizēšanā izveidojot un attīstot savu uzņēmumu. Programmas laikā skolēniem tiek attīstīta ļoti svarīga kompetence – uzņēmējspējas, kas ir svarīgs nodarbinātības, konkurētspējas, ekonomikas izaugsmes priekšnoteikums zināšanu sabiedrībā. SMU praktiskā mācību programma ir neatņemama mācību procesa sastāvdaļa gan ekonomikas, gan sociālo zinību, gan citos mācību priekšmetos gandrīz visās Eiropas valstīs. Eiropas Komisijas veiktais pētījums norāda, ka programmas absolventi pēc statistikas dibina savus uzņēmumus studiju laikā vai absolvējot augstskolu. Vidēji 15% no SMU dalībniekiem uzsāk savu reālo biznesu vecumā no 20 līdz 29 gadiem un 36% plāno uzsākt tuvāko trīs gadu laikā.


Junior Achievement Latvia >> Lasīt vairāk 

  Drukāt