Ķekavas Mākslas skola aicina uz tikšanos ar mākslinieku Andri Vītoliņu

Līdz 29. novembrim Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē skatāma mākslinieka Andra Vītoliņa jaunāko darbu izstāde, kurā vērojama dažādu kompozīciju, struktūru, ritma un krāsu saspēle. Aicinām interesentus uz tikšanos ar mākslinieku 7. novembrī plkst. 17.00 Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē.
 

Andris Vītoliņš līdz šim plašākai sabiedrībai ir pazīstams ar savām lielformāta gleznām, kurās dominē tiešs fotogrāfiju pārnesums. Viņa jaunāko darbu izstādē Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē apmeklētāji varēs vērot dažādu kompozīciju, struktūru, ritma un krāsu saspēli.
 

“Mani vienmēr ir saistījuši kontrasti: precīzais pret neprecīzo, strukturālā kārtība pret haosu. Fotogrāfijās fiksētās realitātes pārnesums glezniecībā man sāk pārāk kontrolēt prātu un kļūst monotoni garlaicīgs. Tā pakāpeniski izkristalizējās vēlme konstruēt pašradītas struktūras, bet uzkrātā vizuālā arhitektoniskā pieredze zemapziņā jau saglabājas,” atklāj mākslinieks A. Vītoliņš.
 

Tikšanās ar mākslinieku Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē gaidāma 7. novembrī plkst. 17.00.
 

Andris Vītoliņš (1975) aktīvi organizē personālizstādes gan Latvijā, gan ārvalstīs – Vācijā, Austrijā, Azerbaidžānā, Baltkrievijā, ASV, Dānijā, Francijā, Igaunijā, Ķīnā, Lietuvā, Slovēnijā, Luksemburgā, Zviedrijā un citur. No 2012. gada viņš vada Glezniecības nodaļu Latvijas Mākslas akadēmijā (asociētais profesors). 2017. gadā Andris Vītoliņš kļuvis par Latvijas Mākslas akadēmijas prorektoru. Paralēli radošajam darbam, darbojas arī kā izstāžu kurators, organizē un piedalās dažādos ar mākslu saistītos projektos.
 

Izstādi var aplūkot Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē Ķekavā, Gaismas ielā 17

P. 13.00-21.00

O. 13.00-19.00

T. 13.00-20.00

C. 13.00-19.00

P. 13.00-18.00


Ķekavas Mākslas skola

29.10.2018.

  Drukāt