Aicina apkaimes iedzīvotājus novērtēt jaunas Pļavniekkalna skolas atrašanās vietu

Ķekavas novada pašvaldība aicina līdz 20. novembrim iedzīvotājus novērtēt zemes gabala “Ābuli” Katlakalnā piemērotību jaunas, plašākas skolas būvniecībai Katlakalna un Rāmavas apkaimē, aizpildot aptaujas anketu par skolas būvniecības ieceri.

Balstoties uz iepriekš izteikto iedzīvotāju viedokli, Ķekavas novada pašvaldība ir attīstījusi ideju par jaunas, plašākas skolas būvniecību Katlakalna un Rāmavas apkaimē, izsludinot konkursu zemes iegādei. Izvērtējot saņemtos piedāvājumus, par optimālāko tika izvēlēts zemes gabals “Ābuli” Katlakalnā ar kadastra Nr.8070 005 0048.
 

Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus līdz 2018. gada 20. novembrim izteikt savu vērtējumu par zemes gabala piemērotību jaunas skolas būvniecībai Katlakalna un Rāmavas apkaimē, kā arī sniegt konceptuālu atbalstu pašvaldības turpmākajiem soļiem šī mērķa īstenošanai – zemes iegādei un jaunas skolas būvniecībai.
 

Aptaujas anketas drukātā formā līdz 20. novembrim (ieskaitot) iespējams aizpildīt:

  • Pļavniekkalna sākumskolā, pirmsskolas izglītības iestādēs “Bitīte” un “Zvaigznīte”,
  • Katlakalna Tautas namā vai pašvaldības klientu apkalpošanas centros Baložos un Ķekavā.


Aptauju iespējams aizpildīt arī elektroniski – aizpildi, paraksti ar savu lektronisko parakstu un nosūti uz e-pastu novads@kekava.lv!


Potenciālā skolas atrašanās vieta izvēlēta tuvāko apkaimju krustpunktā. Pateicoties valsts autoceļa V2 un tā atzaru tuvumam un jau esošām sabiedriskā transporta pieturvietām, 4,39 ha lielajam zemes gabalam ir ērta piekļuve, kas ir būtisks faktors jaunas skolas vīzijas īstenošanā.
 

Nepieciešamību būvēt jaunu, plašāku skolu Katlakalna vai Rāmavas ciema teritorijā apliecina pieaugošie rādītāji attiecībā uz Ķekavas novadā deklarēto iedzīvotāju skaitu, dinamiku, jauno ģimeņu ienākšanu novadā un skolu prognozējamo noslogojumu nākamajos 10 gados.
 

Par skolas attīstības vīziju
 

Atbilstoši izstrādātajai Pļavniekkalna skolas attīstības vīzijai jaunā skola tiek paredzēta kā  “vienas pieturas skola”. Tas nozīmē, ka skola būtu  atvērta no plkst. 7.00 līdz 19.00. Bērniem pēc mācību stundām līdz pulksten septiņiem vakarā tiktu nodrošinātas pagarinātās dienas grupas, plašs interešu pulciņu piedāvājums un launags (ar vecāku līdzfinansējumu). Šāda pilnas dienas skola ļautu vecākiem gūt sirdsmieru, ka bērni būs pieskatīti visas dienas garumā - līdz brīdim, kad vecāki pēc darba izņems savus bērnus no skolas. Šajā laikā bērni jau būtu veikuši visus mājasdarbus un apguvuši dažādas iemaņas daudzveidīgos interešu pulciņos turpat skolā, lai jau vakarā kopā ar ģimeni  ļautos sarunām un kādām kopīgām patīkamām aktivitātēm.
 

Sabiedrisko attiecību daļa

07.11.2018.

 

  Drukāt