Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs saņem Izglītības un zinātnes ministrijas atzinību

Izglītības un zinātnes ministrija reizi divos gados izsludina konkursu “Labākais darbā ar jaunatni”, kurā šogad nominācijā “Inovatīvākā pašvaldība darba ar jaunatni attīstībai vietējā līmenī” tika izvirzīts arī mūsu novada jauniešu centrs, kura darbošanās jaunatnes jomā jau vairāku gadu garumā ar uzslavām tiek atzīta gan ministrijas, gan Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras līmenī.
 

Konkursa mērķis – izteikt ministrijas atzinību pašvaldībām, darbā ar jaunatni iesaistītajām personām, kā arī jaunatnes organizācijām un biedrībām, kas veic darbu ar jaunatni, par ieguldījumu jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanā.
 

Konkursa ietvaros atzinīgi novērtēti Jaunatnes iniciatīvu centra centieni meklēt jaunus virzienus un metodes darbā ar jaunatni, izstrādājot metodoloģiju jaunam darbības virzienam, izveidojot rokas grāmatu jauniešu centriem kopstrādes telpas izveidei jauniešu centros un tā izveidošanu jauniešu centrā Ķekavā, veicot mobilo darbu ar jaunatni pašvaldībā, īstenojot netradicionālu informatīvo kampaņu “Time to move” mobilitātes nedēļas ietvaros, kā arī īstenojot neformālās izglītības aktivitātes un veicinot jauniešu amatiermākslas attīstību jaunatnes jomā.
 

Balvas saņemšanai tika izvirzītas divi nominanti – Ķekavas novads un Ikšķiles novads. Lai arī balva tika piešķirta Ikšķiles novadam, tomēr izvirzīšana šādā nominācijā liek būt lepniem par to, ka mūsu darbs tiek pamanīts un novērtēts valsts līmenī. Tas dod apziņu, ka esam uz pareizā ceļa un nepieciešams tikai turpināt strādāt vēl centīgāk, meklējot jaunus virzienus darbā ar jaunatni.

 

Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs

10.12.2018.

 

 

  Drukāt