Uzzini par jauniešu iespējām Eiropas Savienībā arī tepat novadā

Šodien, 13. decembrī, Rīgā atklās programmu "Eiropas Solidaritātes korpuss". Tās mērķis ir veicināt solidaritāti, iesaistot organizācijas un jauniešus no 18 līdz 30 gadiem aktivitātēs, kas risina sabiedrībai aktuālus izaicinājumus un uzlabo jauniešu prasmes. Taču par ES sniegtajām iespējām vari uzzināt arī tepat novadā – Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrā (JIC).
 

 

Programma "Eiropas Solidaritātes korpuss" ir jauna iniciatīva, ko Eiropas Savienība sākusi, lai jaunieši varētu veikt brīvprātīgo darbu vai piedalīties projektos, kuri organizēti pašu valstī vai ārzemēs un kuru mērķis ir palīdzēt kopienām un iedzīvotājiem Eiropā.
 

Jaunā programma ilgs līdz 2020. gadam. Latvijai pieejamais finansējums projektiem šā gada pirmajā konkursā bija 670 000 eiro. Programmā ietverti brīvprātīgā darba projekti vietējā un starptautiskā līmenī, solidaritātes projekti un pirmo reizi – arī darba un prakses projekti.
 

Plašāk par iniciatīvu “Eiropas Solidaritātes korpuss” uzzini šeit.
 

Lai iegūtu uzticamu informāciju un konsultācijas  par dažādām mobilitātes iespējām visā Eiropā, aicinām sazināties ar “Eurodesk” reģionālo koordinatoru. Kopš 2018. gada Ķekavas novada JIC darbojas kā Eiropas informācijas tīkla Eurodesk Latvijas reģionālais koordinators, kura uzdevums tuvējās apkārtnes jauniešiem sniegt informāciju par plašajām mobilitātes iespējām Eiropā un iesaistīt interesentus Eiropas Savienības programmās. Lai sazinātos ar Ķekavas novada JIC, raksti uz e-pasta adresi: jic@kekava.lv vai apmeklē centra Facebook lapu.

 

Administratīvā pārvalde

13.12.2018.

 

  Drukāt