Vislatvijas mērogā atzinīgi novērtēts Ķekavas novada atbalsts jaundzimušajiem

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) vakar, 12. decembrī, sveica konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” laureātus. Lepojamies, ka Ķekavas novads šogad konkursā atzīts par pašvaldību ar lielāko jaundzimušo skaitu, kā arī novērtēts tiem sniegtais pašvaldības atbalsts, pašvaldībai balvā piešķirot 5000 eiro turpmākai atbalsta pasākumu īstenošanai.
 

No visām pašvaldībām, kas šogad piedalījās konkursā, nomināciju “Pašvaldība ar lielāko jaundzimušo skaitu un būtisku atbalstu tiem” saņēma Ķekavas novads. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem kopumā 2017. gadā novadā piedzimuši 366 bērni, savukārt Ķekavas novada dzimtsarakstu nodaļā pērn reģistrēts 241 jaundzimušais. Turklāt tendence rāda, ka šis rādītājs ik gadu pieaug.
 
 

“Lielais jaundzimušo skaits novadā apliecina, ka Ķekavas novads aug un kuplo. Man ir patiess prieks, ka mūsu novadu arvien biežāk par mājām izvēlas saukt jaunās ģimenes. Turklāt ar lepnumu varu teikt, ka konkursā saņemtā nominācija apliecina, ka strādājam pareizajā virzienā,” tā Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire.
 

Pašvaldību sniegtais atbalsts bērnu izaugsmei ir viens no būtiskākajiem faktoriem, kas ietekmē jaunās ģimenes, izvēloties mājvietu. Ķekavas novadā jaunie vecāki saņem bērna piedzimšanas pabalstu 210 eiro apmērā, tāpat pašvaldībā jau vairākus gadus veiksmīgi darbojas aukļu dienesta pakalpojums, ļaujot vecākiem atsākt darba gaitas pēc bērnu kopšanas atvaļinājuma beigām. Novadā arī darbojas piecas pirmsskolas izglītības iestādes, turklāt pašvaldība vecākiem piešķir līdzfinansējumu bērnu izglītības nodrošināšanai, sniedz pabalstu pirmklasniekiem, nodrošina bezmaksas skolēnu autobusa pakalpojumus, kā arī daļēji līdzfinansē bērnu interesēšu un profesionālās ievirzes izglītību. Ar Ķekavas novada un citu Latvijas pašvaldību prezentācijām var iepazīties vietnē www.vietagimenei.lv.
 

Ķekavas novada pašvaldība balvā ieguva 5000 eiro, kas paredzēti atbalsta pasākumu un pakalpojumu nodrošināšanai vai vides veidošanai ģimenēm ar bērniem.
 

Konkurss “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” norisinās jau otro gadu ar mērķi izcelt labākos piemērus un risinājumus, kā pašvaldības rūpējas par ģimenēm. Ir izveidota funkcionējoša un viegli pārskatāma tīmekļvietne, kurā ikviens var iepazīties ar pilnu informāciju par pašvaldībās pieejamajām daudzveidīgajām iespējām, piedāvājumiem un atbalstu ģimenēm ar bērniem. Dati tiek iegūti no pašvaldību iesūtītās informācijas.

 

Administratīvā pārvalde

13.12.2018.

 

  Drukāt