Ķekavas novada pašvaldība sveic novada Zelta pāri – Vežu ģimeni no Vimbukroga!

Piektdien, 14. decembrī, 50 gadu kāzu jubileju svin novadnieki Malda un Jānis Kārlis Veži, kļūstot par Ķekavas novada Zelta pāri.

 
Kā stāsta Maldas un Jāņa meita Edīte, viņas vecāki iepazinušies Bīriņos, kad kādā svētku reizē abi jaunieši ciemojušies kopīgā draugu saietā.
 

Tolaik Malda darbojusies sanatorijā “Bīriņi”, organizējot dažādus kultūras pasākumus, bet Jānis strādājis zvejnieku kolhozā uz zvejas kuģiem.
 

1968. gadā abi apprecējās, Jānis turpināja darba gaitas jūrā, bet vaļas brīžos abiem patika saimniekot gan dārzā, gan virtuvē, doties uz mežu ogot vai sēņot, kā arī kopīgi pavadīt laiku ceļojot.
 

Jānis vienmēr ir lolojis sapni par savas mājas uzcelšanu, tomēr toreiz tas nebija tik vienkārši. Visbeidzot laime uzsmaidīja un jaunajai ģimenei paveicās – Jānis saņēma apbūves gabalu Ķekavā, jo zvejnieku kolhozam te atradās siltumnīcu saimniecība un zeme.
 

Saprotot, ka darbs jūrā nav savienojams ar mājas būvniecību, 1982. gadā Jānis pameta darbu uz kuģa un pārcēlās uz Ķekavu, lai turpinātu strādāt siltumnīcās.


Pēc gada uz dzīvi Ķekavā viņam pievienojās arī Malda, pārtraucot darbu Bīriņu sanatorijā. Divatā darbi virzījās uz priekšu daudz raitāk, gan mājas būvniecības, gan dārza iekopšanas jomā, tādēļ jau drīz vien izdevās piepildīt ilgi loloto sapni, kurā ieguldīts liels darbs un visa sirds.


Šobrīd māja pulcē prāvu ģimeni, jo ikdienā kopā ar Jāni un Maldu ir meita un znots, bet brīvdienās un svētku reizēs bieži ciemiņi ir trīs mazbērni ar savām ģimenēm, kā arī jau seši mazmazbērni.


Ķekavas novada pašvaldība sveic Vežu pāri, vēlot stipru veselību un daudz skaistus brīžus kopā ar plašo ģimenes saimi!

 

Administratīvā pārvalde

14.12.2018.

 

  Drukāt