Baložos atkritumu savākšanas punkti aprīkoti ar kodu atslēgām

Lai novērstu situācijas, kad iedzīvotāji izmet sadzīves atkritumus sev nepiederošajos atkritumu savākšanas punktos,  SIA “Baložu komunālā saimniecība” ir pabeigusi darbu pie astoņu atkritumu laukumu aprīkošanas ar kodu atslēgām.

Savukārt sabiedriskās kārtības nodrošināšanas nolūkos šajos atkritumu savākšanas punktos janvārī tiks uzstādītas arī videonovērošanas kameras, kuras uzraudzīs Reģionālā pašvaldības policija, informē SIA “Baložu komunālā saimniecība” (BKS) valdes priekšsēdētājs Edgars Mencis.


BKS ir aprīkojusi ar kodu atslēgām visus savus astoņus atkritumu savākšanas punktus, kuri atrodas tās pārziņā.  Ciparu kombinācija, lai atslēgtu koda atslēgu, tiks izsūtīta februārī daudzdzīvokļu māju īpašniekiem kopā ar rēķinu. Kamēr iedzīvotāji vēl nav saņēmuši kodus, norobežoto atkrituma laukumu vārti netiks aizslēgti.

Jau iepriekš ziņots, ka nolemts norobežot atkritumu savākšanas punktus, lai cīnītos ar tiem negodprātīgajiem īpašniekiem, kuri nav vēl noslēguši līgumu par atkritumu apsaimniekošanu, bet savus sadzīves atkritumus, visticamāk, izmet citos daudzdzīvokļu mājām piederošajos atkritumu savākšanas punktos. Plašāk situācija aprakstīta te: http://kekavasnovads.lv/pub/index.php?id=150&lid=12612


Atgādinām, ka tiem privātmāju īpašniekiem, kuri vēlas šķirot atkritums, joprojām ir iespējams iegādāties dalīto atkritumu somas. Fiziskās personas, kurām ir noslēgts sadzīves atkritumu apsaimniekošanas līgums ar SIA “Clean R”, somas var iegādāties BKS vai SIA “Ķekavas nami” apkalpošanas centros.

SIA “Ķekavas nami” klientu apkalpošanas centri:

  • Rāmavā, Rāmavas ielā 17
  • Ķekavā, Gaismas ielā 19, k.8
  • Valdlauči, Meistaru iela 37
  • Daugmalē, mājas "Salnas"


SIA “Baložu komunālā saimniecība” birojs:

  • Baložos, Kr. Barona ielā 1


Tāpat somas iespējams iegādāties:
 
Saimniecības preču veikalā t/c “Dālderi”

  • Ķekavā, Nākotnes ielā 1
     

SIA “Narvesen Baltija”

  • Ķekavā, Gaismas ielā 17a, (pie “Latvijas Pasta”)
     

Papildus informācija par dalīto atkritumu somu iegādes vietām Ķekavas novadā lasāma te: http://kekava.lv/pub/index.php?id=150&lid=12645


LTV ziņu sižetu par atkritumu savākšanas punktu iežogošanu iespējams noskatīties te: 

 


Administratīvā pārvalde

10.01.2019.

  Drukāt