Ķekavas novada skolēni 2018. gadā aktīvi piedalījušies Latvijas kultūrtelpas izzināšanā

Iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros, no 2018. gada septembra līdz decembrim Ķekavas vispārējās izglītības iestāžu skolēni piedalījušies vairāk kā 20 pasākumos, lai izzinātu un klātienē pieredzētu Latvijas vērtības un kultūrtelpu.


Ķekavas novada vispārējās izglītības iestādes – Baložu vidusskola, Ķekavas vidusskola, Pļavniekkalna sākumskola un Daugmales pamatskola no septembra aktīvi iesaistās Latvijas valsts simtgades lielākajā iniciatīvā “Latvijas skolas soma”, kuras ietvaros skolēniem ir iespēja ne tikai klasiskajā izpratnē mācīties par valsti un notikumiem tajā, bet pašiem izjust, pieredzēt un izzināt Latvijas kultūras un dabas vērtības.


“Latvijas skolas soma” ir valsts finansēta atbalsta programma, lai visiem 1.–12. klašu skolēnam, t.sk., profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem, būtu iespēja teorētiskās zināšanas papildināt arī klātienē dažādos pasākumos, muzejos, teātros, koncertzālēs, uzņēmumos, dabas takās un citviet.


Skolēni šo četru mēnešu laikā ir viesojušies gan Latvijas Nacionālajā teātrī un Operā, gan apmeklējuši muzejus un devušies ekskursijās, tāpat uzņēmuši dažādu jomu speciālistus savās skolās.


Viens no spilgtākajiem un emociju piepildītākajiem pasākumiem, kas palicis skolēnu atmiņā, bijis atklāšanas koncerts “Arēnā Rīgā”, kurā piedalījās gan sabiedrībā atpazīstami mākslinieki, gan Ministru prezidents, kultūras un izglītības ministri, bet paralēli muzikālajiem priekšnesumiem notika arī dažādas radošās meistarklases un praktiskās darbnīcas. Pēc pasākuma skolēni dalījās savās izjūtās: “Aizbraucot uz pasākumu “Latvijas skolas soma”, es guvu jaunu pieredzi. Es sapratu, cik valsts tomēr ir vienota un bagāta! Koncerta laikā manā sejā visu laiku bija smaids!”.


Iniciatīva “Latvijas skolas soma” tiek finansēta no Latvijas valsts budžeta, finansējums var tikt izmantots pasākumu ieejas maksai un biļešu iegādei, transporta izdevumiem, kā arī koncertiem, izstādēm un darbnīcām skolās.


Projekta pasākumu plāns pieejams šeit.

 

Administratīvā pārvalde

15.01.2019.

  Drukāt