Ar Barikāžu laika notikumiem muzejā iepazīstina novada skolēnus

Ķekavas novadpētniecības muzejā, pieminot 1991. gada janvāra Barikāžu notikumus, šonedēļ aizvadītas izglītojošas tikšanās ar Ķekavas sākumskolas skolēniem. Bērniem bija iespēja uzzināt, kas ir barikāžu laiks, kāpēc un kā tās cēla, un noskaidrot, kur atradās svarīgākie objekti, kurus vajadzēja aizstāvēt.


Skolēniem, apmeklējot muzeju, bija iespēja ne tikai izzināt vēstures notikumus stāstos, bet arī vērot Ķekavas novadpētniecības muzeja krājumā esošu videofilmu par novada cilvēkiem, kuri tolaik piedalījās Barikādēs.


Atgādinām, ka 20. janvārī apritēs 28 gadi kopš 1991. gada barikāžu dienām, kad neatkarības atbalstītāji no 13. līdz 27. janvārim bija gatavi aizstāvēt savu brīvību pret iespējamām militārām akcijām un neatkarības pretiniekiem. Tā bija politiskās krīzes situācija, kad tie, kas nostājās pret neatkarību, centās atjaunot jau zaudēto padomju varu. Tas bija pagrieziena punkts, kā arī ļoti svarīgs tautas pašapziņas un gribas izpausmes brīdis, kad cilvēki bija apņēmības pilni nosargāt savu zemi. Tā bija nevardarbīgās pretošanās izpausme, masveidīga gatavība aizsargāties bez ieročiem, kad cilvēki izveidoja barikādes apkārt Augstākajai Padomei, Ministru Padomei, pie Televīzijas un citiem stratēģiski svarīgiem objektiem Rīgā, arī Ulbrokā, Siguldā, Liepājā, Kuldīgā.

 

Administratīvā pārvalde

18.01.2019.

  Drukāt