Ķekavas pašvaldība turpina strādāt pie veloceliņa projektēšanas

Arī 2019.gadā tiks turpināti darbi pie gājējiem un velobraucējiem drošas un ērtas satiksmes infrastruktūras nodrošināšanas Ķekavas novadā. Janvārī noslēgusies iepirkuma procedūra un parakstīts līgums par būvprojekta izstrādi veloceliņa izbūvei gar autoceļu A7 Ķekavas pagastā.


Ķekavas novada pašvaldība turpmākajos gados iecerējusi izbūvēt vairākus apvienotos gājēju ceļus un veloceliņus Ķekavas novadā. Noslēdzoties publiskā iepirkuma procedūrai, janvārī Ķekavas novada pašvaldība parakstīja līgumu ar SIA “Projekts EAE” par gājēju ceļa un veloceliņa izbūves gar autoceļa A7 Ķekavas pagastā būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību.


Paredzēts, ka šis veloceliņš tiks izbūvēts gar autoceļu A7 aptuveni 5 km garumā - no Lakstīgalu ielas Ķekavā līdz Pļavniekkalna ielai Katlakalnā.


Būvprojekta “Gājēju ceļa un veloceliņa izbūve gar autoceļu A7 Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” realizācija paredzēta Ķekavas novada pašvaldības Attīstības programmā 2014.-2020.gadam un Investīciju plānā 2018.gada-2020.gadam. Projektēšanas darbu izpildes termiņš ir 12 mēneši.


Ķekavas novada pašvaldība kopējā veloceliņu tīkla koncepcijā iecerēts, ka veloceliņš tiks izbūvēts arī Rāmavā - gar autoceļu V2 posmā no Rāmavas ielas līdz Ziedonim un Ķekavā- gar autoceļu V6 Ķekava-Putnu fabrika posmā no Ķekavas sporta nama līdz Ziemeļu ielai.


Administratīvā pārvalde

21.01.2019.

 

  Drukāt