Aicinām skolēnus Ēnu dienā iepazīt darbu pašvaldībā

Ķekavas novada pašvaldība aicina skolēnus līdz 3. februārim pieteikties karjeras izglītības programmai “Ēnu diena”, kas šogad norisināsies 13. februārī. Jaunieši varēs izmēģināt spēkus jaunatnes lietu speciālista, sabiedrisko attiecību speciālista, bibliotekāra, kultūras nama direktora, u.c. speciālistu amatos, kā arī iejusties deputāta lomā, lai piedalītos īpašā Ķekavas novada jauniešu domes sēdē.


Ēnu diena ir iespēja skolēniem gūt pirmo ieskatu profesiju daudzveidībā, tādēļ aicinām novada skolēnus izmantot iespēju un pieteikties kādai no vakancēm Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrā, Ķekavas vidusskolas sporta kompleksā, Baložu pilsētas bibliotēkā un kultūras namā, kā arī Ķekavas novada bāriņtiesā.  


Tāpat Ēnu dienas ietvaros notiks īpaša domes sēde, kurā 17 skolēni varēs iejusties deputātu lomās, iepazīt domes sēdes norises procesu un kopā ar Ķekavas novada domes priekšsēdētāju diskutēt par reāliem, jauniešiem aktuāliem un nozīmīgiem jautājumiem.


Pieteikties Ēnu dienai kādā no Ķekavas novada pašvaldības piedāvātajām vakancēm iespējams divās kārtās – no 24. līdz 27. janvārim un no 31. janvāra līdz 3. februārim. Lai pieteiktos ēnot kādu no pašvaldības speciālistiem, ēnotājam jāpiesaka sava vakance, ko varēs izdarīt šeit.


Savukārt dalībai domes sēdē aicinām pieteikties 9.-12. klases skolēnus, līdz 3. februārim, aizpildot pieteikuma anketu te.


Pēc pieteikumu izvērtēšanas apstiprinātajiem kandidātiem sniegsim papildu informāciju par Ēnu dienas norisi un tikšanās laiku.


Neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālistiem, rakstot uz e-pasta adresi pr@kekava.lv.


Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4-6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu.  Vairāk par iniciatīvu lasi www.enudiena.lv.

 

Administratīvā pārvalde

22.01.2019.

  Drukāt