Vēl tikai 12 dienas, lai iesniegtu savu darbu

Atlikušas vairs tikai 12 dienas, lai iesniegtu savu darbu konkursam „Mums pieder debesis 2011”. Atgādinām, ka konkursa balva ir patiešām iespaidīga - diviem 15-18 gadus veciem Latvijas jauniešiem (1 meitenei un 1 puisim) pilnīgi bez maksas ir iespēja piedalīties starptautiskajā nometnē ASV Kosmosa un raķešu centrā, Alabamā (U.S. Space & Rocket Center, Huntsville, Alabama). Konkursa darbus Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā (VATP) vai Izglītības un zinātnes ministrijā var iesniegt līdz 2011.gada 1.aprīlim.
 
Konkursā ir jāiesniedz pašrocīgi sagatavots konkursa darbs saistībā ar kosmosa jomu. Darba veida izvēle tiek atstāta jaunieša ziņā; tas var būt, piemēram, pētījums, kosmosa kuģa, raķetes, mākslīgā pavadoņa u.c. modelis, video, prezentācijas, skices, zīmējumi, futūristiskas idejas, eksperimenta apraksts, dizains, spēle, ar kosmosa motīviem saistītas modes idejas un citu veidu darbi. Konkursa nolikums pieejams VATP mājas lapā, kur var iepazīties arī ar vērtēšanas kritērijiem.
 
Kā pagājušā gada augustā pēc atgriešanās no nometnes stāstīja Latvijas pārstāvji Anna (Jelgava) un Aleksejs (Rīga), tad, jau ierodoties ASV Kosmosa un raķešu centrā, jaunieši tika sadalīti grupās. Piemēram, vienā grupā ar Annu bija jaunieši no Kostarikas, Singapūras, Ķīnas, Ungārijas, Grieķijas un ASV. Nometnes laikā dalībniekiem bija jāveic gan individuāli uzdevumi, gan arī darbs komandā, jākonstruē raķešu modeļi, jāveido karstumizturīgi vairogi, varēja izbaudīt brīvo kritienu un griešanos tā sauktajā „centrifūgā”, piedalīties dažādās simulācijās un iejusties gan pilota–astronauta amatā, gan arī sēdēt pie kontroles–vadības pults.
 
 
Nepalaidiet garām savu iespēju piedzīvot ko patiešām aizraujošu un vienreizēju!
 
 
Informācija par konkursu pieejama:
VATP mājas lapā, kā arī www.draugiem.lv/KMPD/.
 
 
 
Kontaktinformācija:

Eva Daigina
VATP Projektu vadītāja
Tālr./ Fakss: +371 63630435
Mob.: +371 26597913
E-pasts:
eva.daigina@vatp.lv
Sanda Šaka
VATP Projektu vadītājas asistente
Tālr. +371 63630435
Mob.: +371 26585063
E-pasts:
sanda.saka@vatp.lv

  Drukāt