Ķekavas novada tūrisma piedāvājums prezentēts starptautiskajā izstādē Balttour 2019

No 1. līdz 3. februārim Ķīpsalā notika 26. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2019”. Tajā vairāk nekā 850 dalībnieku gan no Latvijas, gan citām valstīm piedāvāja interesantākos un izdevīgākos ceļojumus un atpūtas galamērķus mūsu valstī un visā pasaulē. Izstādes laikā apmeklētāji varēja iepazīties ar šī gada jaunumiem un jau pārbaudītām vērtībām tūrisma nozarē.


Ķekavas, Salaspils, Ropažu, Stopiņu, Ikšķiles, Ogres, Baldones un Mārupes novadi izstādē “Balttour 2019” piedalījās ar kopīgu stendu, lai popularizētu velo-foto seriālu “Apceļo kaimiņus!” un izziņotu tā norises datumus šajā gadā. Šis pasākums, ko jau iemīļojuši daudzi velobraucēji, šogad norisināsies jau 8 novados. Atklāšanas posms tāpat kā pagājušajā gadā norisināsies Ķekavas novadā, šogad 11. maijā, nākamais posms norisināsies 9. jūnijā Ikšķiles novadā, tad 6. jūlijā Ogres novadā, 20. jūlijā Ropažu novadā, 3. augustā Baldones novadā, 17. augustā Stopiņu novadā, 7. septembrī Salaspils novadā un noslēguma posms un kopvērtējuma apbalvošanas ceremonija notiks 21. septembrī Mārupes novadā.


Izstādes apmeklētājiem tika piedāvāti arī jaunākie sagatavotie drukas materiāli, kas tapuši kopā ar šiem pašiem Pierīgas novadiem – tūrisma karte ar TOP 10 apskates vietām katrā novadā, divi tematiskie bukleti, viens no tiem – “Ģimenes brīvdienas”, kas veltīts ģimenes atpūtai, un tajā vienuviet apkopoti labākie brīvdienu galamērķi ģimenēm ar bērniem un ģimenēm draudzīgas ēdināšanas vietas. Savukārt, otrs tematiskais materiāls “Skaistākā kāzu diena” būs lielisks palīgs jaunajiem pāriem un vedējiem, jo informē par kāzu ceremoniju norises vietām, kāzu pieturvietām un skaistākajām fotosesiju vietām šajos astoņos novados. Ikviens varēja tikt arī pie galda kalendāra un lielākajiem pasākumiem visos astoņos novados. Paralēli kopīgajiem drukas materiāliem, Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrs ir parūpējies par jaunu versiju Ķekavas novada maršrutu bukletam, kurā apkopoti aizraujošākie tūrisma maršruti mūsu novadā gan kājāmgājējiem un velobraucējiem, gan laivotājiem un tiem, kuri mēdz ceļot ar auto. Izdevums papildināts ar krāšņām bildēm un noderīgu informāciju par to, kādus tūrisma objektus varat aplūkot, dodoties pa šiem maršrutiem, kādas ekskursijas varat pieteikt un kam jāzvana šajā nolūkā, kā arī ar uzņēmēju, tūrisma objektu, naktsmītņu un ēdināšanas iestāžu kontaktiem.


Izstādē Ķīpsalā kopā ar astoņu novadu Tūrisma informācijas stendiem piedalījās arī uzņēmēji, kas informēja par savu produkciju un pakalpojumiem tūrisma jomā. Ar Ķekavas novada vienu no garšīgākajām lietām izstādes apmeklētājus sestdien iepazīstināja “GiLine”, kas ražo veselīgas sulas konfektes, sīrupus un eliksīrus. Visu izstādes laiku tirdzniecības zonā varēja sastapt arī citus novada gardumu ražotājus – Daugmales Jāņa bišu medu (un arī Pampāļu podus), kā arī “Malderi” smiltsērkšķu produkciju.


Visas trīs dienas kopīgā stenda apmeklētāji varēja piedalīties momentloterijā un, pareizi atbildot uz jautājumu, iegūt savā īpašumā suvenīrus ar katra novada attiecīgo simboliku. Šī aktivitāte lieliski papildināja novadu uzņēmēju dalību stendā. Savukārt, šogad novērots, ka visbiežāk uzdotie jautājumi, protams, bija par velo-foto seriāla norisi un atpūtu ģimenēm ar bērniem.


Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrs

04.02.2019.

 

  Drukāt