Ķekavas novada skolu jaunieši piedalās vides izglītības lekcijās

2019. gada janvārī un februārī pie Ķekavas novada skolu skolēniem viesojas vides pakalpojumu uzņēmuma "Clean R" un iepakojumu apsaimniekošanas uzņēmuma "Eko Rija" vides izglītības eksperti un uzņēmuma talismans Skudra, lai vides izglītības lekcijās stāstītu par pareizu un videi draudzīgu dzīvesveidu un atkritumu apsaimniekošanu.


Vides izglītības lekcijās ir aicināti piedalīties visi skolēni no 1.-4. klašu grupas un 5.-9. klašu grupas, kā arī skolu pedagogi un darbinieki. Vides izglītības lekcijas jau ir norisinājušās Baložu vidusskolā, Daugmales pamatskolā, Ķekavas sākumskolā un privātskolā "Gaismas tilts", bet februārī vides eksperti dosies uz Pļavniekkalna sākumskolu. Kopumā ap 600 Ķekavas novada bērni iepazīs videi draudzīgu dzīvesveidu un uzzinās par to, kā pareizi rīkoties ar sadzīves atkritumiem un tos šķirot.


Vides pakalpojumu uzņēmuma "Clean R" pieredze liecina, ka tieši bērni ir tie, kas ir atvērti un motivē visu ģimeni mainīt ikdienas paradumus un sākt rīkoties videi draudzīgi, piemēram, šķirot sadzīves atkritumus pareizi. Vides izglītības programma veidota tā, lai ar spēlēm un diskusijām rosinātu skolu jauniešus sākt domāt par savas, ģimenes, draugu un līdzcilvēku rīcības un dzīvesveida ietekmi uz vides kvalitāti, dabu, un arī cilvēku dzīves kvalitāti. Lekcijās jaunieši runās par izmaiņām, kuras ieviest savā ikdienas dzīvē, lai saimniekotu un dzīvotu videi draudzīgi.


Vides izglītības eksperti lekcijās ir iecerējuši apspriest tēmas, kas skar atkritumu šķirošanu un atkritumu apjoma samazināšanu, atkritumu pārstrādi un izejmateriālu otro dzīvi. Runās arī par to, ko ikviens no mums var darīt, lai samazinātu atkritumu „kalnus“ Latvijā un novērstu vides piesārņošanu, kā arī gluži praktiski - kā atpazīt šķiroto atkritumu konteinerus, ko tajos drīkst un ko nedrīkst mest, kā tiek organizēta atkritumu šķirošana Ķekavas novadā.


Iecerēts, ka vēlāk pavasarī vides izglītības pasākumi notiks arī pirmsskolas izglītības iestādēs, piedāvājot vides zinības apgūt ar rotaļu un bērnu dārza vecuma bērniem atbilstošu metožu palīdzību.


"Clean R" ir vides pakalpojumu nozares līderis Latvijā, kas no 2018. gada 1. septembra sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus nodrošina arī Ķekavas novadā. Uzņēmums nodarbina vairāk kā 1300 darbiniekus un nodrošina plašāko reģionā pieejamo vides pakalpojumu klāstu. Kopš 2014. gada "Clean R" ir 100% Latvijas kapitāla kompānija. Līdztekus sadzīves un citu atkritumu apsaimniekošanai, uzņēmums nodrošina arī telpu un teritoriju uzturēšanas un uzkopšanas darbus.


SIA "Eko Rija" ir SIA "Clean R" meitas uzņēmums, kas 2017. gadā kļuva par iepakojuma ražotāja atbildības sistēmas organizāciju un piedāvā izlietotā iepakojuma apsaimniekošanas sistēmu.

 

SIA "Clean R"

05.02.2019.

 

  Drukāt