Ķekavas vidusskola aktīvi piedalās Junior Achievement aktivitātēs

Ķekavas vidusskolas audzēkņi un mācībspēki aktīvi piedalās “Junior Achievement Latvija” organizētajās uzņēmējdarbības prasmju attīstīšanas un karjeras izglītības programmas aktivitātēs, gūstot panākumus un pieredzi jaunās uzņēmēju paaudzes veidošanā. Kā viens no veiksmīgākajiem piemēriem ir mācību uzņēmums “Hyperroll”, kas turpina aktīvi darboties un attīstīt savu produktu.
 

Arī 2018. gadā Ķekavas vidusskola turpināja sadarbību ar biedrību “Junior Achievement Latvija” (JAL) iesaistoties dažādos projektos, lai veicinātu gan skolēnu, gan skolotāju uzņēmējprasmju attīstīšanu. Pateicoties JAL rīkotajām aktivitātēm, Ķekavas vidusskolas 10. klases skolēni Rihards Ozoliņš un Jēkabs Tomsons varēja īstenot savu ideju par masāžas ruļļu ražošanu un tirdzniecību, kā rezultātā dibināts skolēnu mācību uzņēmums “Hyperroll”.
 

“Hyperroll” masāžas ruļļi īpaši piemēroti sportistiem un cilvēkiem ar aktīvu dzīvesveidu, lai pēc fiziskām aktivitātēm ikviens pašrocīgi varētu ērti veikt atsevišķu muskuļu grupu masāžu. Uzņēmuma radītāji atzīst, ka pateicoties iespējai dibināt mācību uzņēmumu ir radusies izpratne ne tikai par uzņēmējdarbības principiem, bet arī par biznesa izaicinājumiem- nepieciešamību pielāgoties apstākļiem, reaģēt uz problēmsituācijām un spēju attīstīt kreatīvu domāšanu.
 

Viens no “Hyperroll” dibinātājiem Rihards kā lielāko sasniegumu norāda dalību skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgū CITS BAZĀRS, kas 2018.gadā norisinājās tirdzniecības centrā Domina. Dalība apstiprināta tikai 170 no 400 labākajiem Latvijas skolēnu mācību uzņēmumiem, tādēļ šis ir bijis lielisks atspēriena punkts, lai savu produktu parādītu plašākai sabiedrībai. Rihards cer, ka arī pavasarī atkārtoti izdosies piedalīties CITS BAZĀRS pasākumā, tāpat tiek meklēti jauni sadarbības partneri, lai produkciju varētu tirgot arī citviet. Šobrīd masāža rulli iespējams iegādāties, sazinoties ar uzņēmumu sociālajos kontos- Facebook un Instagram.
 

“Lielāko gandarījumu šajā procesā noteikti sniedz tas, ka esi radījis produktu, kas cilvēkiem ir nepieciešams un noderīgs, protams, patīkami arī redzēt kā tavs uzņēmums aug un attīstās”, norāda Rihards, piebilstot, ka šobrīd tiek strādāts pie jauna modeļa izveides.
 

Ķekavas vidusskolā aktīvi darbojas trīs skolēnu mācību firmas – “Hyperroll”, “EcoLight", kas ražo LED dizaina priekšmetus un "KANDELO", kas izgatavo sveces no dabīgiem materiāliem.
 

Ķekavas vidusskolas direktore Sandra Pugovka norāda, ka ir gandarīta par skolēnu aktivitāti, entuziasmu un uzņēmību. Skolas sadarbība ar JAL ir sniegusi iespēju skolēniem piedalīties gan Ēnu dienās, gan dažādos pasākumos un darbnīcās, piemēram, uzņēmējdarbības iedvesmas konferencē Ķīpsalā “Uzdrīksties uzvarēt”, “Cits Bazārs” Jūrmalā un t/c Domina, savukārt ekonomikas skolotāji apmeklējuši A līmeņa skolotāju apmācības.
 

Tāpat aicinām Ķekavas novada jauniešus izmantot bezmaksas kopstrādes telpu, kas atrodas Jaunatnes iniciatīvu centrā. Telpā radīta vide, kas ļauj radoši domāt un strādāt, pieejamas ērtas darbavietas, datori, wi-fi un citas palīgierīces. Uzzini vairāk: http://ejuz.lv/kopstrade.

 

Administratīvā pārvalde

25.02.2019.

 

  Drukāt