Ķekavā atklās grafiķes Ineses Lieckalniņas izstādi “Klusuma skaņa”

Ķekavas novadpētniecības muzejs aicina uz mākslinieces Ineses Lieckalniņas grafikas darbu izstādes “Klusuma skaņa” atklāšanu 7. martā. Izstāde, kas muzejā būs skatāma līdz 30. martam, piedāvās citādu skatījumu uz tradicionālo grafiku.
 

Izstāde “Klusuma skaņa” Ķekavas novadpētniecības muzejā, Rīgas ielā 26, Ķekavā, tiks atklāta 7. martā plkst. 17.00 un apmeklētājus gaidīs līdz 30. martam.


“Tradicionāli grafika ir melnbalta. Es nolēmu, ka būs otrādi – balts uz melna. Klusums. Vai tas ir melns vai balts? Klusuma skaņa. Vai klusumam ir skaņa? Klusums skan. Arī Visums skan. Akmeņi – mēs tos nedzirdam –, un tomēr tie ir klusi un klāt esoši. Interesanti,” par izstādes koncepciju stāsta māksliniece Inese Lieckalniņa.


Inese Lieckalniņa beigusi Rīgas dizaina mākslas skolu un Latvijas Mākslas akadēmiju kā vitrāžiste. Tomēr viņu vienmēr ir interesējusi grafika. Šobrīd I. Lieckalniņa ir viena no tām grafiķēm, kas visvairāk strādā litogrāfijas tehnikā. Viņai bijušas trīs personālizstādes, kas apceļojušas Latviju. Vasarās māksliniece piedalās Valmieras galerijas “Laipa” organizētajos plenēros, ir piedalījusies Marka Rotko Daugavpils mākslas muzeja starptautiskajā simpozijā, savukārt 2008. gadā Baltkrievijā saņēmusi “Art linija” diplomu. Kopš 1986. gada I. Lieckalniņa ir Latvijas Mākslas savienības biedre, bet no 1994. gada – Grafikas kameras biedre.

 

Ķekavas novadpētniecības muzejs

27.02.2019.

  Drukāt