Ķekavas novada pašvaldība lūdz atcelt jaunos elektroenerģijas tarifus

 

Ķekavas novada pašvaldība lūgusi Administratīvajai apgabaltiesai atcelt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmumu par jauniem elektroenerģijas tarifiem.
 
Pašvaldība uzskata, ka jaunie elektroenerģijas tarifi nav ekonomiski pamatoti un tiesiski, jo tie tiek nepamatoti palielināti par ~ 45% dienā un 24% naktī. Tas aizskar pašvaldības kā pieteicēja tiesisko paļāvību, kas ievērota, veicot budžeta plānošanu.
 
Saskaņā ar likumu Par pašvaldībām, par ielu apgaismojumu atbild pašvaldība, un šīs funkcijas izpilde tiek finansēta no pašvaldības budžeta. Atbilstoši noslēgtajam līgumam Ķekavas novada pašvaldība no AS Latvenergo saņēma elektroenerģiju ielu apgaismojumam saskaņā ar šobrīd spēkā esošo tarifu T–9 par kopējo summu ~32 144 latiem.
 
Bet, ņemot vērā jauno elektroenerģijas tarifu procentuālo pieaugumu, lai nodrošinātu ielu apgaismojumu 2011. gadā, būs nepieciešams ievērojami lielāks finansējums.
 
Pašreizējos ekonomiskos apstākļos tas var izraisīt ar likumu uzlikto pienākumu izpildes neiespējamību. Līdz ar to pastāv pašvaldības kā pieteicēja tiesisko interešu ierobežojums, kas radies Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai, pieņemot apstrīdēto prettiesisko lēmumu un neveicot tai ar regulatoru likuma uzlikto funkciju realizāciju un nostiprināto mērķu īstenošanu.
 
Šādu tarifa pieaugumu pašvaldība nevērtē kā saprātīgu, samērīgu un izlīdzsvarotu no lietotāju interešu viedokļa.
 
Tāpat pašvaldība uzsver, ka, piemērojot jaunos elektroenerģijas tarifus un dramatiski samazinoties ielu apgaismojumam, pasliktināsies kriminogēnā situācija un tiks apdraudēta pašvaldību iedzīvotāju drošība diennakts tumšajā laikā.
 
 
 
Informāciju sagatavoja:
Ķekavas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību daļa
Tālr. 67935802
  Drukāt